Catalunya Diari

Enxampen una botiga de Lleida venent pel·lícules eròtiques a la secció infantil

També van observar que tenien a la venda certa quantitat de CDs i DVDs verges dels quals no podien acreditar la seva procedència legal

Imatge del material trobat
Imatge del material trobat | @guardiaurbana

En el marc de les inspeccions conjuntes que es fan habitualment als establiments, agents de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida i agents de la Unitat d'Investigació i Policia Administrativa d'aquesta Guàrdia Urbana, van fer la inspecció aquest dimarts d'un establiment tipus basar situat al carrer Mossèn Reig de Lleida.

Els agents van observar 56 pel·lícules d'explícit contingut sexual, en format DVD, les quals es trobaven visibles i a l'abast de tot el públic, al costat de material escolar i joguets infantils. Els agents van identificar la persona responsable de l'establiment on es realitzava la venda d'aquests DVDs de contingut pornogràfic, que no va presentar les factures de compra.

Els agents també van observar que tenien a la venda certa quantitat de CDs i DVDs verges dels quals no podien acreditar la seva procedència legal. Davant això els agents van comissar els 56 DVDs i també els 438 CDs i 497 DVDs verges, valorats en 458 euros, i van aixecar les actes corresponents per la infracció a la llei de protecció a la infància i l'adolescència de la Generalitat de Catalunya i per la infracció a la llei 12/95 de Contraban.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Intervenen pel·lícules eròtiques en la secció de papereria d'un local de Lleida

Aquesta no és la primera vegada que la policia intervé en un cas com aquest. Concretament, el passat mes de febrer van localitzar 48 pel·lícules d'explícit contingut sexual, en format DVD, les quals es trobaven visibles per a tots els nens i adolescents que freqüenten tals expositors a la recerca de material escolar, de manera que podien accedir sense dificultat al material confiscat, que estava situat a la botiga al costat d'altres articles de papereria. 

Un valor de 1.600,66 euros

Tot l'intervingut aconsegueix un valor de 1.600,66 euros. Per tot l'anteriorment citat, els agents van aixecar les següents actes per infraccions administratives.

  

Infracció a la L.O. 12/95 de repressió del contraban, en no presentar el propietari cap documentació de la procedència dels dvds / cds i disquets (suposadament de procedència xinesa).

  

Infracció a la L.O. 15/99 de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals (per no tenir permisos per a la instal·lació de càmeres i la seva posterior gestió de dades).

  

Infracció a la Llei 20/2010 del Cinema (Llei Autonòmica de Catalunya), per la venda i exposició de les pel·lícules d'explícit contingut sexual en el lloc indicat anteriorment.

  

Infracció i a la L.O. 4/2000 de sobre Drets i Llibertats dels Estrangers a Espanya i la seva Integració Social, en no comunicar el propietari el canvi de residència.


Comentaris

envia el comentari