Catalunya Diari

Enxampen a Sort un vehicle amb més de 2.000 paquets de tabac de contraban

Els Mossos, que van aturar el vehicle durant un control preventiu d'alcoholèmia, van denunciar administrativament el responsable
Imatge del tabac i altres elements per a l'elaboració de cigarretes intervinguts
Imatge del tabac i altres elements per a l'elaboració de cigarretes intervinguts | Mossos

Els Mossos d'Esquadra van denunciar diumenge un ciutadà francès després de localitzar en el vehicle en què anava, juntament amb altres dues persones, 1.000 paquets de tabac, 1.050 paquets de picadura de tabac, 6.000 filtres i 50 paquets de paper per elaborar cigarretes. Durant un control d'alcoholèmia a la C-13, al terme municipal de Sort, els agents van aturar el vehicle, amb matrícula francesa, i es van adonar que de l'interior es desprenia una forta olor de tabac.

 

Després de localitzar el tabac, la policia traslladar els tres ocupants a la comissaria del cos de Sort on va denunciar administrativament el responsable del tabac per una infracció greu a la Llei de contraban, ja que la quantitat intervinguda tenia un valor d'entre 1.000 i 7.200 euros, segons han explicat els Mossos.

 

Més intervencions per tabac a la demarcació de Lleida

El passat mes d'octubre, l'Agència Tributària ha intervingut en dues operacions un total de 5.500 paquets de tabac de contraban procedent d'Andorra. Ambdues operacions s'han efectuat en pistes forestals al terme municipal de les Valls de Valira. El tabac confiscat tindria un valor de mercat pròxim als 26.000 euros. Una de les operacions va tenir lloc el 4 d'octubre i es van decomissar 3.000 paquets de tabac de contraban procedent d'Andorra. L'actuació es va produir durant un control mòbil de Duanes de l'Agència Tributària, quan va ser escorcollat un vehicle tot terreny amb matrícula andorrana que circulava per una pista forestal sense llums.

 

En escorcollar el vehicle es van trobar a l'interior i en diferents habitacles els paquets de diverses marques: 1.000 paquets de Marlboro, 1.000 paquets de Winston, 500 de ducats i 500 de Chesterfield. El valor de mercat del tabac decomissat ascendiria a 14.300 euros. S'han incoat actuacions per contraban al conductor i únic ocupant del vehicle, una persona de 44 anys de nacionalitat andorrana. L'altra captura va tenir lloc el 27 de juny en la mateixa zona. També es tractava d'un control mòbil en una pista forestal entre Andorra i Espanya. Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Lleida van decomissar 2.500 paquets de tabac de diverses marques: 1.500 paquets de la marca Chesterfield, 500 paquets de Winston, 300 paquets Ducados i 200 de Lucky Strike.

 

Aquests paquets no tenien les precintes reglamentàries i haurien assolit un valor de mercat d'11.680 euros. S'ha intervingut un vehicle tot terreny amb matrícula andorrana que transportava el tabac i s'han incoat actuacions per contraban contra una persona de 50 anys de nacionalitat portuguesa. En ambdós casos els contrabandistes han jugat amb el límit legal de 15.000 euros de valor del tabac perquè no s'obrin diligències judicials, si bé en ser considerades infraccions molt greus s'exposen a fortes multes, que poden arribar a 90.000 euros.Comentaris

envia el comentari