Catalunya Diari

Un perillós violador condemnat per assassinat, fugat d'una presó de Cantàbria

Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos, a Catalunya, tenen la foto de l'home per poder-lo trobar | Va marxar de permís i no va tornar: ha tingut temps per moure's per tot l'Estat
Guillermo Fernández Bueno, l'home més buscat d'Espanya ara mateix. | CatalunyaDiari.cat

La Policia Nacional ha difós a través de les xarxes socials la fotografia del pres que no ha tornat a la presó de Dueso a Cantàbria després d'un permís penitenciari d'una setmana i ha apel·lat a la col·laboració ciutadana per a la seva localització. Des del cos dels Mossos d'Esquadra també s'ha ajudat a difondre les imatges. Tot i que fonts policials asseguren que no se l'està buscant a Catalunya, no s'han de tancar el cercle i es demana col·laboració estatal tenint en compte que l'home es podria haver mogut, sol amb l'ajuda de còmplices.

 

Té una condemna de 26 anys per violació i assassinat

El fugitiu, Guillermo Fernández, va ser condemnat a 26 anys i sis mesos de presó per violar i assassinar en una cafeteria de Vitòria a una dona de la neteja l'any 2000. I compta amb una altra condemna de nou anys per una altra agressió sexual comesa pocs dies abans de l'assassinat. «Guillermo Fernández Bueno és un violador i assassí que s'ha fugat de la presó de Santoña (Santander) en un permís», aquest és el missatge que aquest dimecres ha difós la Policia a través de Twitter per intentar localitzar-lo gràcies a l'ajuda dels ciutadans.

 

El fugat havia d'haver tornat a la presó el diumenge després de gaudir d'un permís d'una setmana. En no tornar a la presó, des del centre de Santoña van enviar a primera hora de dilluns una comunicació a totes les direccions de la Policia Nacional i les zones de la Guàrdia Civil per posar en marxa el dispositiu per a la seva recerca i detenció. La foto del fugitiu ja és a tots els cotxes patrulla i s'ha convertit, ara per ara, amb l'home més buscat d'Espanya.

 

Pot ser a qualsevol punt de l'Estat

Per a això, les unitats de tots dos cossos, també les especialitzades en violència contra la dona, i les seves patrulles compten amb una fotografia i la descripció del reclús per «estar atents» per si li veiessin a algun lloc, tant en la comunitat de Cantàbria com a la resta zones de l'Estat, ja que es desconeix on pot estar. Els Mossos d'Esquadra en les seves reunions d'inici de torn també han ensenyat la fotografia als seus agents per si se'l veu per Catalunya.

 

Fonts policials han assenyalat que la recerca és global, a tot l'Estat, perquè aquest home ha pogut acudir a qualsevol lloc durant el seu permís penitenciari. D'ençà que va marxar, divendres, fins que va ser detectat, com que no va tornar diumenge, ha tingut prou temps, i sense control, per moure's a qualsevol punt de l'Estat i fins i tot marxar-ne.Comentaris

envia el comentari