Catalunya Diari

Esgarrifosa matança de 34 daines al Pallars Sobirà

Se sospita que els autors haurien actuat des d’un vehicle disparant a banda i banda de la carretera, ja que no van aprofitar cap part de l’animal

Imatge d'una daina
Imatge d'una daina | pixabay

La setmana passada apareixien 34 daines entre Esterri d’Àneu i Llavorsí, la nit del 25 al 25 de febrer. Els animals van ser disparats a trets, i es creu que va ser des d’un vehicle que, durant un trajecte de 18 km, va anar disparant a banda i banda de la carretera. A més, es creu que abans de disparar, els autos haurien enlluernat les daines amb un focus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ara els Agents Rurals investiguen els fets com un acte vandàlic. En general, si els caçadors busquen un benefici dels animals, n’extreuen el cap i se l’emporten. En aquest cas però, no es varen emportar res, ni carn ni peces.

Segons el major de fauna dels Agents Rurals, Xavier Farré, es tracta d’un recorregut «macabre» sense respecte pels animals ni les persones. A més, afegia que «no s’han respectat les normes de caça ni de les zones de seguretat. S’ha disparat des de vies de comunicació, s’ha disparat des de proximitat de nuclis urbans i cases aïllades, hi ha hagut alguns trets que han batut aquestes zones. Això comporta un perill molt greu de cara a qualsevol vianant».

Els Agents Rurals creuen que es tracta d'una bretolada d'oci nocturn, ja que darrerament s'han reduït les queixes de ramaders perquè la fauna malmet els prats. També han obert diligències penals al jutjat de Tremp i l'autor o autors es podrien enfrontar a penes de multa i presó. Els Agents Rurals demanen la col·laboració ciutadana i que es truqui al 112 en cas de sentir trets a la nit o prop d'una carretera.


Comentaris

envia el comentari