Catalunya Diari

El Regne Unit alerta de possibles atemptats gihadistes a Espanya

El Foreign Office anglès ha advertit del risc a tots els seus ciutadans que vagin a visitar el nostre país

Dispositivo antiterrorista en los alrededores de la Sagrada Familia
Dispositiu antiterrorista als voltants de la Sagrada Família| Arxiu

El Ministeri de Relacions Exteriors de Regne Unit, més conegut com el 'Foreign and Commonwealth Office' ha alertat als seus ciutadans que tinguin previst visitar el nostre país de la possibilitat que se succeeixin atemptats terroristes en aquests dies.

  

  

Coincidint amb les vacances de Setmana Santa i les seves celebracions de caràcter religiós, el ministeri anglès ha enviat una alerta on assegura que és probable que «els terroristes intentin dur a terme atacs a Espanya».

  

  

«Els atacs poden ser indiscriminats, incloent-hi els llocs que visitin els estrangers», asseguren a l'apartat d''avisos de viatges' de la seva pàgina web, afegint que «les autoritats espanyoles estan prenent mesurades per protegir als visitants, però hauràs d'estar atent i seguir les instruccions de les autoritats locals».

Aviso del Foreign Office de Reino Unido sobre la alerta terrorista en España
Avís del Foreign Office de Regne Unit sobre l'alerta terrorista a Espanya | FOREING OFFICE

En l'avís, que s'ha distribuït a més per canals oficials, el Govern britànic detalla que els atacs podrien produir-se en «llocs religiosos, incloses les esglésies» durant aquest període de vacances que tants turistes atreu.

Espanya, en nivell 4 d'alerta antiterrorista

  

  

  

A través d'un vídeo presentat pel ministre Zoido, es van donar a conèixer una sèrie de pautes sobre recomanacions de seguretat a adoptar,

Dispositiu de seguretat especial per a Setmana Santa

A causa de les grans aglomeracions que s'han previst per a aquests dies, ciutats com Sevilla, Màlaga, Madrid o València han engegat un dispositiu especial de seguretat per prevenir qualsevol altercat que pogués ocórrer i que inclou, entre altres, un fort increment de la presència policial.

  

  

a Madrid s'ha prohibit l'entrada de camions de més de tres tones i mitjaa València a més de reforçar la presència policial, s'han col·locat pivots i jardineres

Comentaris

envia el comentari