Catalunya Diari

Tres excursionistes catalans moren en una allau al Perú

Les tres víctimes, que tenien al voltant de 26 anys, eren veïns de Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola | La Policía Nacional del Perú també ha confirmat que un quart integrant del grup, de nacionalitat espanyola, va aconseguir sobreviure
Els muntanyistes han mort als Andes, a causa d'una allau
Els muntanyistes van morir als Andes a causa d'una allau | CatalunyaDiari.cat

Tres muntanyistes catalans d'aproximadament 26 anys i un guia peruà de 39 anys van morir a les muntanyes Andes del Perú a causa d'una allau. Segons explica 'Tot Sant Cugat', es tracta d'Adrián San Juan Pello, Sergi Porteros Perelló i Gerard Borrull Regal, tots ells veïns dels municipis de Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola. A banda, segons ha indicat la Policía Nacional del Perú a mitjans locals, un altre home de nacionalitat espanyola va aconseguir sobreviure a l'allau. 

 

El grup es trobava en plena ascensió del Nevado Mateo, a la regió Ancash, al centre del Perú i amb més de 5.000 metres d'altitud, quan els va sorprendre l'allau, ahir diumenge 6 de gener. Un dels seus companys, va donar l'alerta sobre l'accident. Els cossos van ser localitzats diumenge a la nit, segons la mateixa font.

 

Més notícies relacionades: Rescaten dos excursionistes al Pedraforca, a la serra del Cadí

 

El clima dificulta la cerca 

Almenys deu policies d'Alta Muntanya van treballar des d'aquest diumenge i durant tot el dilluns en el rescat dels cossos, però tenen l'impediment del mal clima perquè la pluja retarda la seva labor i no hi ha comunicació amb la zona pròxima al Nevat. Un portaveu policial va explicar que els muntanyistes van patir la caiguda d'un despreniment de neu a 100 metres del cim, quan retornaven, i aparentment un va relliscar i va arrossegar als altres, que anaven lligats a una corda.

 

Les tres víctimes mortals eren veïns de Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola
Les tres víctimes mortals eren veïns de Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola | Europa Press

 

Els morts han estat identificats per mitjans locals com Adrià San Juan, Sergi Porteros i Gerard Borull, i el guia peruà com Rubén Darío Alva, i seran traslladats per la policia fins al camp base del Nevat i d'aquí a un hospital a la província de Carhuaz. El supervivent, identificat com Paolo Belmonte Calderón, va ser evacuat aquest diumenge a una clínica de la ciutat de Huaraz, capital d'Ancash, per a ser tractat de les seves lesions.

 

L'allau va arrossegar els cossos per la muntanya

L'allau va arrossegar els cossos aproximadament 200 metres, quan retornaven de la muntanya, just després d'haver arribat al cim del Nevado Mateo i es creu que l'accident hauria ocorregut al voltant del migdia del diumenge, segons un comunicat enviat per l'Associació de Guies de Muntanya del Perú. Un equip de la Unitat de Salvament d'Alta Muntanya de la Policía Nacional i de l'Associació de Guies de Muntanya va trobar el diumenge al guia peruà amb vida, però va morir minuts després a causa de les seves lesions.Comentaris

envia el comentari