Catalunya Diari

La filla de l'home acusat d'abusar de la neta a Lleida: «El meu pare estava obsessionat amb ella»

L'home nega haver tocat mai la nena i les psicòlogues diuen que la falta d'afecte la fa més vulnerable a patir abusos

L'home acusat d'agredir sexualment la neta a Mollerussa i Lleida, durant el judici a l'Audiència de Lleida
La filla de l'home acusat d'abusar sexualment de la neta a Lleida: "El meu pare estava obsessionat amb ella" | LleidaDiari.cat

«Quan ho vaig saber no m'ho vaig creure però després vaig entendre moltes coses. El meu pare estava obsessionat amb ella». És part de la declaració de la filla de l'home acusat d'abusar sexualment de la neta a Lleida que és també mare de la menor. L'acusat ha negat haver tocat «mai» la nena en la seva declaració en el judici que d'aquest dimecres a l'Audiència de Lleida.

Les psicòlogues que van tractar la menor han explicat que la nena és una persona que viu una situació familiar «complicada», amb carències afectives, i que això la fa «més vulnerable a patir situacions abusives». «Era la candidata perfecta», ha conclòs la fiscal, qui sol·licita per a l'home 12 anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

S'ha pogut escoltar la declaració gravada de la nena

Durant el judici s'ha pogut escoltar la declaració gravada de la nena, de més de mitja hora, en què explica detalls d'almenys tres situacions d'abusos sexuals, una amb 8 anys i dues amb entre 11 i 12 anys, quan finalment va denunciar els fets. Les psicòlogues consideren que el seu relat és creïble i la metge forense que la va explorar tres setmanes després de l'últim suposat abús, ha explicat que les lesions que presentava la menor eren compatibles amb una penetració.

Segons el ministeri públic, els abusos van començar el 2013, quan la nena tenia 8 anys i el seu avi 65, al pis de Mollerussa on tots dos convivien juntament amb la mare de la menor. Aquell mateix any van deixar de viure junts per una discussió familiar i, després d'uns anys sense parlar-se, es van tornar a relacionar el 2017, quan la nena tenia 11 anys i l'avi 69. Llavors, segons la fiscalia, l'home va tornar a agredir sexualment la neta, tant a casa seva a Lleida com a casa de la menor al Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell).

 

Delicte continuat d'abusos sexuals

Tot i que inicialment la fiscalia sol·licitava que es condemnés l'home per un delicte continuat d'agressió sexual, finalment ha demanat que se'l condemni per un delicte continuat d'abusos sexuals, en no haver quedat provat l'ús de la violència ni la intimidació. La defensa demana l'absolució de l'avi en considerar que no han quedat provats els fets, que hi ha contradiccions en les diverses declaracions de la menor i que, segons la família, afegeix, la nena «acostuma a mentir».


Comentaris

envia el comentari