Catalunya Diari

Una formatgeria lleidatana crea, amb altres catalanes més, un producte solidari

Ja es troba disponible a 160 establiments de la gran superfície Bon Preu i Esclat

Imatge del formatge 'Il·lusió'
Cal Quitèria i tres formatgeries més de Catalunya uneixen forces i creen un formatge solidari | LleidaDiari.cat

És un fet evident que el sector primari és un dels sectors més amenaçats per la crisi de la Covid-19. Carlos Pàmpols i Mariona Pàmpols, els dos germans propietaris de la formatgeria Cal Quitèria, formatges artesans de Ponent, també han vist com aquesta situació afecta la seva formatgeria.

Des de l'inici de l'epidèmia, arran del tancament del sector de la restauració i l'hostaleria, moltes granges es van veure obligades a llençar litres i litres de llet a causa de la parada en sec de l'exportació de molts dels seus productes. És per aquest motiu que quatre formatgeries catalanes, coneixedores de la problemàtica i membres de l'associació Llet de Cabres Catalanes, entre elles Cal Quitèria, l'única de procedència lleidatana - juntament amb Mas El Garet, Sant Gil d'Albió i Formatges Montbrú - han unit forces i coneixements per elaborar conjuntament 'Il·lusió', un formatge de tall tendre pensat per al consum diari i que neix amb l'objectiu de donar una sortida comercial i immediata a tot l'excedent de llet produït per granges associades.

Es troba disponible a 160 establiments

El formatge 'Il·lusió' ja es troba disponible a 160 establiments de la gran superfície Bon Preu i Esclat. Cal Quitèria, situada a Almacelles, a la comarca del Segrià, no s'ha aturat i ha continuat produint adaptant-se a la nova situació paradigmàtica causada per la pandèmia. Una de les iniciatives que la formatgeria ha pres, ha estat idear diferents packs de formatges – les Cal Quitèria Box,- disponibles a la seva botiga online i elaborar una nova tipologia de formatge de pasta tova, l'Anhel Blanc, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari