Catalunya Diari

Dos germanes de Lleida recuperen la relació arran d'una malaltia del seu pare

Al pare li van diagnosticar un càncer de pàncrees

pacient
Imatge d'arxiu d'un pacient en un hospital català.  | CatalunyaDiari.cat

Dos germanes lleidatanes recuperen la seva relació arran de la greu malaltia del seu pare. Aquest és el resum d'una emotiva història que s'ha viscut recentment a la demarcació de Lleida. La Cristina i la Mónica són dos germanes, filles d'Antonio Oto, que no tenien cap tipus de relació amb el seu pare a finals de 2018. Però aquest mateix any, quan al seu progenitor li van diagnosticar una greu malaltia, van reconciliar-se i van recuperar el temps perdut per quedar-se a la vora del seu progenitor el temps que li quedés de vida, segons es recull en una notícia del diari La Manyana.

Les dos germanes van contactar amb DomusVi Lleida, per a que els experts les guiessin i les ajudessin a afrontar el càncer de pàncrees del seu pare i els donessin el suport necessari per fer-li costat fins a l'últim dia de la seva vida -va morir fa quatre mesos-. Gràcies al suport psicosocial d'aquesta entitat, les dos germanes reconeixen que pel seu pare, i per elles mateixes, va ser enriquidor viure tot aquest procés plegats. «A més, ens hem pogut acomiadar junts i perdonant-nos sense retrets les situacions que van provocar que estiguéssim separats durant alguns anys. Va marxar sense tenir coses pendents», han assegurat en aquest mitjà citat.

Una trista mort que deixa al final un bon sabor de boca per a les dues germanes.

Fundació DomusVi ha estat treballant des de l'any 2008 en la gestió dels Equips d'Atenció Psicosocial de Lleida (EAPS Lleida), en el marc del Programa per l'Atenció Integral a persones amb Malalties Avançades, impulsat i finançat per la Fundació 'laCaixa'.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari