Catalunya Diari

La Guàrdia Civil rep una amenaça de grups gihadistes

La detenció el 2015 de Raja El Aasemy a Gandia, acusada d'adoctrinament, ha provocat l'advertència de l'Estat Islàmic
La Guardia Civil amenazada por el yihadismo
La Guàrdia Civil, amenaçada pel gihadisme | CatalunyaDiari

L'arrest de Raja El Aasemy per part de la Guàrdia Civil ha provocat que l'Estat Islàmic hagi creat «un sentiment de repulsa cap a les forces de seguretat». Així ho ha determinat l'informe presentat per l'Assessoria d'Intel·ligència i Consultoria de Seguretat (AICS).

 

L'agència especialitzada en fer un seguiment a grups islamistes ha advertit que la captura de la jove de 18 anys, acusada d'adoctrinar i reclutar radicals, per unir-se a les files del Daesh, ha generat l'amenaça del gihadisme cap al cos policial espanyol.

 

Tot i que l'arrest es va produir el 2015, a Gandia, en les últimes setmanes s'han difós fotografies i missatges a les xarxes socials del grup terrorista. Segons detalla l'AICS, busquen «emetre propaganda», al mateix temps que posar en el punt de mira la imatge de la Guàrdia Civil.

Alliberament dels gihadistes

L'estratègia impulsada per l'Estat Islàmic té com a finalitat aconseguir l'alliberament dels presos afins al moviment, que es troben en presons europees. Així, Raja El Aasemy és un dels objectius que es vol posar en llibertat, de manera que el gihadisme ha iniciat les seves maniobres per a aconseguir-ho.

 

No obstant això, la justícia espanyola no està per la labor de cedir en les pressions. Raja va ser capturada, entre altres motius, per acabar els seus discursos amb la cita «el terrorisme és un deure». De la mateixa manera, entre les seves afirmacions, destaquen algunes com «l'única cosa acceptable és tallar caps».

 

Davant aquestes paraules, l'Audiència Nacional no va veure un altre procés viable que el de la seva detenció i empresonament. De la mateixa manera, el Tribunal Suprem va confirmar els cinc anys de presó que s'exigien per a la jove marroquina, a qui se li va imputar un delicte de col·laboració amb la banda terrorista.

Publicació a Facebook

Imagen de la detención de Raja El Aasemy
Imatge de la detenció de Raja El Aasemy | AICS

 

«Entre les opressions dels cínics, aquí estan les secrecions de dones captives, i aquí hi ha els sentits del turment. Aquí hi ha les persones que són castigades per aquelles maneres difícilment imaginables». Aquest text és el que acompanya la imatge difosa, segons la traducció de l'AICS.

  

  Comentaris

envia el comentari