Busquen un emú que s’ha escapat d’un centre de la Selva

L’animal estaria corrent pels camps agrícoles de la zona i encara no ha estat localitzat. La Guàrdia Municipal de Fogars de la Selva demana la col·laboració ciutadana per localitzar-lo.
Imatge de l'emú que s'ha escapat avui a la Selva
Imatge de l'emú que s'ha escapat avui a la Selva | ACN

Un emú, una au semblant a l’estruç, s’ha escapat aquest dijous d’un centre de de la zona de la Selva. En concret, l’animal ha fugit de les instal·lacions, ubicades al municipi de Fogars de la Selva, i la policia l’està buscant des de fa hores per intentar atrapar-lo, ja que es creu que volta pels camps agrícoles de la zona.

 

En aquest sentit, la Guàrdia Municipal de Fogars de la Selva ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per intentar localitzar a l’animal. De fet, el mateix cos policial ha difós un avís a través de les xarxes socials amb una imatge de l’exemplar d’emú que s’ha escapat demanant a tothom de la zona que estigui alerta per si veu algun senyal de l’au. D'aquesta manera, s'espera que, al llarg de les properes hores, algú pugui aportar informació destacada per poder tenir una idea d'on es pot trobar l'emú. 

 

La mateixa Guàrdia Municipal explica que ha estat la mateixa persona responsable de l’animal la que ha informat de la seva desaparició. Des del cos es demana que si algú veu l’au que es posi en contacte amb la policia o amb els Agents Rurals. Els fets arriben després que fa uns mesos, concretament al juny, un emú s’escapés també d’una granja del Baix Empordà.

 

Imatge d'un exemplar d'emú comú
Imatge d'un exemplar d'emú comú | Arxiu

 

Un ocell d’un metre i mig de llarg

L’exemplar d’emú que s’està buscant fa prop d’un metre i mig de llarg, raó per la qual no passa desapercebut. Estem parlant del segon ocell més gros del món, després de l’estruç. Ambos animals s’assemblen molt físicament.

 

L’emú és l’ocell nadiu més gros d’Austràlia i és de color castany suau. Pot arribar a fer dos metres d’alçada i pesa al voltant de 45 quilos. En estat salvatge, és nòmada i es mou a grans distàncies per alimentar-se de plantes i insectes, arribant a córrer a una velocitat de 50 quilòmetres per hora.  

 

 

 

 

 

 



Comentaris

envia el comentari