Catalunya Diari

Importants dos actuacions de la Guàrdia Civil a la Duana de la Farga de Moles

Les dos actuacions van tenir lloc el passat divendres

La Guàrdia Civil enxampa un ciudatà xinés circulant amb quasi 23.000 euros.
La Guàrdia Civil enxampa un ciudatà xinés circulant amb quasi 23.000 euros. | LleidaDiari.cat

Efectius de la Guàrdia Civil van realitzar el passat divendres, dia 13 de juliol, dos decomisos importants. Per una banda, van decomissar a un jove xinès fins a 80 envasos de productes de bellesa de contraban, valorats en quasi 6.000 euros; i per l'altra, una persona amb 22.990 euros. Les dos actuacions es van dur a terme entre les 09.30 i les 10.00 hores, al municipi de Valls de Valira.

80 envasos de cosmètics de contraban

La primera va tenir lloc al voltant de les 09.30 hores, a la zona de la Duana de la Farma de Moles. Agents de la guàrdia civil van aturar un home per frr un reconeixement al cotxe, marca Volkswagen Polo. Durant l'escorcoll van localitzar diverses bosses al maleter, que contenien un total de 80 envasos de cosmètics (cremes) de diferents marques, valorats en 5.471,09 euros.

L'infractor és un jove de 27 anys, de nacionalitat xina i veí de Barcelona, qui respon al nom de L.X. Tot el material es va dipositar a la duana de la Farga de Moles, a disposició de l'Administrador d'questa.

23.000 euros dins del vehicle

Mitja hora més tard, els agents van aturar un altre vehicle procedent d'Andorra que circulava pel carril verd de la duana (res a declarar). L'home va mostrar als agents 8.600 euros que portava sobre, però posteriorment es van localitzar sota d'uns papers ubicats a la guantera del cotxe, 14.300 euros més. Una quantitat que supera l'import màxima que regula la normativa sobre el blanquig de capital i per tant infringeix la llei.

Per aquest motiu, els agents van aixecar acta de la infracció i van deixar continuar l'home, qui respon a les inicials de P.W.W., de 59 anys i nacionalitat xinesa, amb 1.000 euros en concepte de «mínim de supervivència».


Comentaris

envia el comentari