Catalunya Diari

La Guàrdia Civil decomissa a les Valls de Valira més de 3.000 paquets de tabac

La mercaderia va ser localitzada a l'interior d'un vehicle, mentre que el seu conductor va fugir a peu

Tabac
Pla general dels paquets de tabac decomissats per la Guàrdia Civil en un control fiscal a les Valls de Valira | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha decomissat a les Valls de Valira (Alt Urgell) un total de 3.234 paquets de tabac de contraban valorats en 14.391 euros. Els fets han tingut lloc aquest diumenge passat al voltant de les nou de la nit, quan en un control fiscal van instar un conductor a aturar el vehicle que portava.

Aleshores, segons ha informat el cos policial en un comunicat, l'home va decidir agafar una altra direcció per evitar que els agents l'identifiquessin i, en una zona propera, va abandonar el cotxe i va fugir a peu. Els efectius no han pogut esbrinar a hores d'ara on es troba l'individu però van poder localitzar la mercaderia a la part del darrere del vehicle. Posteriorment, van aixecar una acta i van deixar el vehicle immobilitzat i precintat al lloc dels fets.

 

Altres operacions semblants a Lleida

La Guàrdia Civil del Lloc Fiscal de Lleida, que realitza tasques de Resguard Fiscal a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, al voltant de les 15:00 hores del diumenge dia 20 de gener, van interceptar la quantitat de 10.000 grams de picadura de tabac, valorat en 2.060 euros, per tal motiu es va procedir a aixecar acta, per infracció administrativa de Contraban (Llei Orgànica 12/95), quedant dipositat el gènere decomissat, a disposició de l'Administrador de la Duana de la Farga de Moles (L). El tabac decomissat el va anar a un passatger del vol Lleida amb destinació a Birmingham (Regne Unit), el qual el portava sense declarar, a l'interior de dues maletes de viatge, i que va ser detectat mitjançant la inspecció per escàner dels equipatges. 

El gènere intervingut era de procedència extracomunitària i sense els precintes reglamentàries, concretament del Principat d'Andorra, com es va poder observar a més per les factures presentades. El vol entre Lleida i Birmigham es realitza setmanalment els diumenges, i la majoria dels viatgers són del Regne Unit, els quals majoritàriament realitzen turisme de temporada d'esquí a Andorra. L'infractor és un home de 46 anys, i resident al Regne Unit. Es dóna la circumstància que és la primera intervenció en aquest Vol, que opera a les tardes, i que en les últimes setmanes havia estat desviat a Reus per causes climatològiques.


Comentaris

envia el comentari