Catalunya Diari

La Guàrdia Civil desmantella una plantació de 1.500 plantes de marihuana a la Noguera

La droga estava en procés de creixement en el moment de la intervenció

Efectius de la Guàrdia Civil de la Comandància de Lleida, amb destinació a diverses Unitats territorials, recolzats per al Grup d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, amb destinació a Barcelona, ​​i com a continuació a investigacions que s'havien iniciat temps enrere, van confiscar aquest dimecres un total de 1.500 plantes de marihuana de mitjana grandària.

També van localitzar divers material emprat per a la seva elaboració i manteniment, fet ocorregut en un campament habilitat per al procés de cultiu de marihuana, situat en una zona abrupta, en el Barranc de Barbuixera, situat a la comarca de la Noguera, mateixa zona on anteriorment s'havia realitzat fa menys d'un mes una altra actuació similar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Investigació i detecció de les plantacions

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement de la possible existència d'un campament, semblava que perfectament condicionat, i a l'interior del del qual hi havia la possibilitat que s'estigués realitzant un cultiu il·legal de marihuana.

Després de localitzar el mateix, en una zona molt abrupta, de difícil accés, a la zona esmentada anteriorment, es personen diverses unitats de la Guàrdia Civil, amb l'objectiu de comprovar la veracitat de les sospites sobre l'existència d'una plantació de marihuana il·legal. A conseqüència de trobar-se en una zona de molt difícil accés, es decideix comptar amb el suport del GEAS, Unitat de la Guàrdia Civil ubicada a Barcelona.

Imatge d'una plantació de marihuana
La Guàrdia Civil desmantella una plantació de 1.500 plantes de marihuana a la Noguera | Guàrdia Civil

1.500 plantes de cànnabis sativa de mida en procés de creixement

Una vegada s'aconsegueix accedir al terreny, es procedeix a la inspecció d'ell mateix, donant com a resultat positiu, localitzant un total de 1.500 plantes de cànnabis sativa de mida en procés de creixement. Amb les 1.500 plantes decomissades, sumades a les 5.700 que es van aprehendre al juny i les 2.500 del passat mes d'agost, sumen un total aproximat de 10.000 plantes les que han estat agafades a la mateixa zona en pocs mesos.

Amb això la Guàrdia Civil de Lleida dona per desmantellats diversos assentaments per al cultiu i vigilància d'aquestes. Per tot això, s'instrueixen diligències per la suposada comissió d'un Delicte contra la Salut Pública, en la modalitat de cultiu i Elaboració de Drogues que seran lliurades al Jutjat d'Instrucció de Balaguer, continuant les investigacions per a l'aclariment dels fets.


Comentaris

envia el comentari