Catalunya Diari

La Guàrdia Civil deté un home per fugir del control de la duana i portar en el maleter tabac de contraban valorat en més de 6.000 euros

Els fets van tenir lloc el passat diumenge a les 00.00 hores de la nit

Agents de la Guàrdia Civil de l'aduana de la Farga de Moles van detenir el passat diumenge una persona després d'haver-se donat a la fuga i intentar evadir el control fiscal. Se li acusa dels suposats delictes de desobediència greu a agent de l'autoritat, contra la seguretat del trànsit i danys a la propietat privada. Els fets van passar cap a les 00.00 hores de diumenge passat, quan a l'interior del Recinte duaner de la Farga de Moles, pel carril verd (res a declarar), accedeix un vehicle marca Fiat Panda amb matrícula francesa, aparentment amb total normalitat. Quan el Guàrdia Civil procedeix a la fiscalització del maleter del vehicle, el turisme marca Peugeot que el precedeix, surt per la part esquerra, i després d'envair els aparcaments i avançar al Fiat, intenta no ser aturat. Després de ser requerit per l'agent perquè procedís a la seva detenció, el conductor accelera la marxa i a gran velocitat abandona el recinte duaner emprenent la fugida. 

Muntat el dispositiu pertinent per efectius de la Guàrdia Civil, es localitza uns quilòmetres més endavant el vehicle fugit, el qual es troba accidentat contra una tanca d'un càmping proper. Inspeccionat el mateix, es localitzen en el seu interior, la quantitat de 1.590 paquets de tabac de contraban, valorades en 6.650 euros. Continuant amb el dispositiu per a la localització del conductor del turisme, s'observa com el primer vehicle (Fiat Panda), es troba sospitosament detingut en un camí paral·lel a la calçada, estant el mateix ocupat per tres persones, les mateixes que van ser identificades en el recinte duaner. Minuts més tard, el vehicle marca Fiat Panda, és detingut pels agents en la mateixa carretera per a la seva nova identificació, sent aquesta vegada ocupat per quatre individus, un d'ells, reconegut per l'agent de resguard com el conductor del vehicle donat a la fugida.

Imatge del vehicle
Imatge del vehicle | guardia civil

 

Per tot l'anteriorment citat, es procedeix a la detenció d'A.B., nascut a Algèria i de 29 anys, com a suposat autor dels delictes de desobediència greu a agent de l'autoritat, contra la seguretat del trànsit i per danys a la propietat privada. Un cop verificada la quantitat del tabac decomissat, pels agents a les dependències de l'Agència Tributària i en presència de l'Oficial de Viatgers, es va procedir igualment a aixecar acta per infracció administrativa de contraban. Tant el tabac decomissat com el vehicle intervingut queden dipositats a la Duana de la Farga de Moles a disposició de l'Administrador d'aquesta, sent el detingut posat a disposició de l'autoritat judicial.


Comentaris

envia el comentari