Catalunya Diari

La Guàrdia Civil intervé a l'Alt Urgell 1.000 paquets de tabac de contraban

Per tal fet es va procedir a aixecar acta, per infracció administrativa de Contraban

Imatge dels paquets de tabac
Imatge dels paquets de tabac | @guardiacivil

Efectius de la Guàrdia Civil de Lleida, amb destinació a la Secció Fiscal de la Seu d'Urgell, que es trobaven realitzant servei fiscal pels voltants de la localitat d'Asnurri (Lleida), van aturar al voltant de les 18.00 hores del dissabte, dia 5 de gener, un vehicle marca Nissan Patrol de matrícula espanyola. Un cop identificat el conductor, acreditant dir-A.M.F., de 32 anys i de nacionalitat portuguesa, va manifestar que portava tabac a l'interior d'una bossa d'esport, com així es va poder constatar. Davant la sospita que a l'interior del vehicle es pogués trobar més tabac de contraban, per part dels agents, es procedeix a fer un registre més minuciós d'aquest, localitzant gran quantitat de paquets de tabac situats en un doble fons del vehicle. 

Un cop realitzat el recompte del gènere a les dependències policials de la Guàrdia Civil de la seu d'Urgell (l), es comptabilitzen un total de 1.000 paquets de tabac de contraban marca Austin, valorades en la seva totalitat en 4.000 euros. Per tal fet es va procedir a aixecar acta, per infracció administrativa de Contraban (Llei Orgànica 12/95), quedant dipositat tant el gènere decomissat com el vehicle intervingut, a les dependències de la Guàrdia Civil, a disposició de l'Administrador de la Duana de la Farga de Moles.

Imatge dels paquets de contraban
Imatge dels paquets de contraban | @guardiacivil

 

 

Altres actuacions recents de la Guàrdia Civil a la demarcació

La Guàrdia Civil va rebre al voltant de les 15.00 hores del dia 3 de gener, una trucada d'un veí d'Abella de la Conca (Pallars Jussà), i efectius de la Guàrdia Civil de Lleida, amb destinació en el Grup Especialista en Desactivació d'Explosius (GEDEX), van retirar de l'interior d'un habitatge que es trobava en ruïnes, dues granades de mà, objecte d'anàlisi i en aparença de la Guerra Civil espanyola. Un cop passat l'avís al GEDEX de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, el mateix es va traslladar immediatament a l'esmentada localitat, on el veí, els va indicar el lloc exacte de la troballa. Per part del GEDEX, es va poder comprovar que el material explosiu trobat era l'indicat anteriorment. A continuació, el material explosiu va ser evacuat pels Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX), amb destinació a la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, on adoptades les mesures de seguretat apropiades, es procedirà ala seva anàlisi i posterior destrucció.

Davant la troballa de qualsevol objecte que per la seva aparença pugui resultar sospitós de ser un artefacte explosiu, incendiari o pirotècnic, la Guàrdia Civil recomana no tocar-lo ni moure'l, senyalitzar la seva presència i avisar, immediatament, al telèfon d'urgències d'aquest Cos 062, d'atenció permanent. En aquest tipus de comunicacions és molt útil l'aportació de les coordenades GPS, que poden obtenir-se a través de molts telèfons mòbils disponibles al mercat. Aquests i altres consells sobre actuacions davant aquest tipus de troballes poden trobar-los en següent enllaç de la pàgina web de la Guàrdia Civil: http://www.guardiacivil.es/es/servicios/consejos/bomba.html.


Comentaris

envia el comentari