Catalunya Diari

Atenció: Enxampats amb més de 20.000 euros travessant la frontera a l'Alt Urgell

El vehicle aturat procedia d'Andorra

Efectius de la Guàrdia Civil pertanyents a la Secció de Fiscal i Fronteres de la Farga de Moles, a la Seu d'Urgell, van intervenir aquest dilluns la quantitat de 20.450 euros, per la comissió duna infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals.

La intervenció es va produir cap a les 14.00 hores quan al recinte duaner, procedent d'Andorra, van accedir per carril verd 'res a declarar', tres persones com a ocupants d'un vehicle marca Mercedes de matrícula espanyola. Preguntats pels agents, entre altres, si portaven diners en efectiu, va manifestar-ne un que sí, que portava 3.000 euros.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Realitzada verificació fiscal de les persones i vehicle, a fi de comprovar la veracitat del que s'ha manifestat, es localitzen a les pertinences d'A.Y., de 43 anys d'edat, amb passaport maltès i originari de Rússia, la quantitat de 21.450 euros. Un cop verificada la quantitat d'allò intervingut pels agents a les dependències de l'Agència Tributària, i en presència de l'Oficial de Viatgers, es va procedir a aixecar acta per la comissió d'una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals, en superar la quantitat que es regula a l'esmentada normativa.

Imatge dels bitllets intervinguts per la Guàrdia Civil
Intervenen 20.000 euros en la duana de la Farga de Moles | Guàrdia Civil

L'infractor, va continuar el viatge amb 1.000 euros

L'infractor, va continuar el viatge amb 1.000 euros en concepte de 'mínim de supervivència', quedant la resta dels diners dipositats a la Duana de la Farga de Moles, a disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari