Catalunya Diari

Un guàrdia urbà de Lleida, condemnat per lesions a 6 mesos de presó per una baralla en un bar

El ciutadà agredit accepta mig any de presó per atemptat a l'autoritat i haurà d'indemnitzar l'agent amb 6.000 euros

Un guàrdia urbà de Lleida ha estat condemnat per un delicte de lesions a sis mesos de presó per haver actuat de manera «excessiva" en una baralla en un bar, el 28 de febrer de 2018, que va acabar amb dos agents i dos ciutadans ferits. El ciutadà amb qui es va barallar ha estat condemnat a sis mesos de presó, en aquest cas per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, i haurà d'indemnitzar l'agent amb 5.850 euros, a més de pagar una multa de 900 euros per lesions.

Tot i que el ministeri públic demanava inicialment penes més altes per a tots dos, finalment les parts han pactat una rebaixa. Els acusats han reconegut els fets i s'ha evitat el judici que s'havia de fer aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. Tot i que el ministeri públic demanava inicialment per a l'agent dos anys de presó, les parts han acordat rebaixar la pena en aplicar-li l'atenuant d'arravatament o obcecació. El pacte preveu també imposar-li sis mesos de suspensió de feina o càrrec públic relacionat amb la seguretat ciutadana.

Pel que fa al ciutadà implicat en l'altercat, el ministeri públic li demanava inicialment dos anys i vuit mesos de presó, però el pacte entre les parts ha rebaixat finalment la pena en aplicar-li l'atenuant de drogoaddicció, tot i l'agreujant de reincidència.

Al banc dels acusats també s'ha assegut un altre ciutadà, que segons l'acusació, es va enfrontar i va amenaçar el company de l'agent condemnat. Aquest ciutadà ha estat condemnat a 1 any de presó (6 mesos per atemptat contra l'autoritat i 6 mesos més per amenaces) i a pagar una multa de 150 euros per lesions.

Imatge del judici dels policies locals de LLeida
Un guàrdia urbà de Lleida, condemnat per lesions a sis mesos de presó per una baralla en un bar l'any 2018 | LleidaDiari.cat

Relat dels fets

Segons es considera provat, en reconèixer els fets els tres acusats, cap a les deu de la nit, l'agent condemnat va personar-se juntament amb un company per un avís de soroll i consum de begudes alcohòliques al carrer. En arribar, els agents van demanar a les persones que entressin al bar i deixessin de fer soroll. Dos homes, de nacionalitat marroquina, però, van desobeir les ordres i es van quedar fora amb «actitud desafiant». Llavors es va iniciar un enfrontament entre els dos agents i els dos homes.

El ciutadà condemnat a la pena més alta ha estat trobat culpable també d'un delicte amenaces perquè mentre esperava per ser atès a l'Hospital Arnau de Vilanova, va amenaçar de mort un dels agents i la seva família. Tots dos ciutadans tenen antecedents per atemptat contra l'autoritat i resistència als agents.

L'endemà als fets, uns joves van difondre un vídeo per les xarxes socials on es podia veure l'agent de la Guàrdia Urbana de Lleida ara condemnat colpejant i llençant una cadira al cap a un dels joves acusats que es trobava estirat a terra. Els fets van tenir lloc al bar 'La Cordobesa' del carrer Comptes d'Urgell de la capital del Segrià.


Comentaris

envia el comentari