Catalunya Diari

Multen un restaurant de Lleida on estava sopant l'alcalde per seguir obert més tard de les 23 hores

Fonts de la Paeria argumenten que el servei es va retardar perquè hi havia molta gent en ser Festa Major

La Guàrdia Urbana de Lleida va multar dilluns a la nit un restaurant de la Zona Alta on estava sopant l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, per continuar obert més enllà de les 23 hores.

Segons ha pogut saber l'ACN, estava acompanyat d'altres membres del seu equip de govern, que ocupaven una taula a l'interior del local i una altra a la terrassa. Fonts de la Paeria han argumentat que tot el servei es va retardar perquè, en ser Festa Major, hi havia molta gent i tots els locals de la zona estaven molt plens.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla mitjà on es pot veure a l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo
Multen un restaurant de Lleida on estava sopant l'alcalde per seguir obert més tard de les 23 hores | LleidaDiari.cat

L'explicació dels fets, segons la Paeria

Lleida ha viscut, entre divendres i dimarts, la Festa Major. Aquests dies han coincidit amb la reobertura de bars i restaurants als vespres i, amb la voluntat de celebrar la festa i donar suport a la restauració i l'hostaleria, el Paer en Cap, Miquel Pueyo, va sortir a sopar. «És un sector que s'ha vist molt afectat per les restriccions sociosanitàries i volíem ser en aquesta represa», ha manifestat l'alcalde. A la capital de Segrià, a l'hora de sopar va caure un aiguat que va inutilitzar temporalment bona part de les terrasses dels bars i restaurants.

Això, sumat a l'alta demanda de sopars que hi havia pel fet de ser Festa Major va comportar que el servei s'endarrerís considerablement. Per aquest motiu, molts sopars es van allargar més de l'hora marcada pel Procicat i a les 23.00 hores de la nit encara no s'havien acabat. Pueyo explica que és «una situació comprensible donades les circumstàncies climatològiques i de demanda, però que no podem normalitzar en un context de pandèmia i d'alarma sociosanitària».

Demana disculpes públiques

I afegeix: «Per molt raonables que puguin resultar aquestes explicacions, per molt que jo no hagués estat prou pendent de l'hora, és innegable que tots —i jo el primer— ens hem de responsabilitzar dels nostres actes. Per això vull lamentar la situació creada, demanar personalment excuses a la ciutadania per aquest incompliment i reiterar el meu compromís de continuar vivint d'acord amb les limitacions que –malgrat l'expansió de la vacunació— encara ens imposa a tots la pandèmia».


Comentaris

envia el comentari