Catalunya Diari

Mor un home a Biscaia després de patir una relliscada per la neu

L'alerta s'ha emès aquest matí, a les 8.30 hores, al municipi de Galdakao
Nevadas
El temporal de fred, neu i gel es cobra la seva primera víctima a Espanya | EFE

Un home de 65 anys ha mort avui a Galdakao (Biscaia) en relliscar a la neu quan caminava per una vorera del municipi i s'ha colpejat la part posterior del cap. El cop li ha provocat la mort instantània, han informat fonts del Departament basc de Seguretat.

 

L'alerta de l'accident s'ha notificat a les 8.30 hores. En aquesta, s'ha informat que, durant el transcurs del matí, al carrer Joan Baptista Uriarte, un home ha patit una relliscada per culpa del gel que hi havia a terra, i en caure s'ha donat un fort cop a la part posterior del cap.

 

Fins a les immediacions del lloc de l'incident s'han desplaçat efectius del Servei d'Emergències Mèdiques. No obstant això, la seva atenció només ha servit per confirmar la mort de la víctima, que no ha superat les ferides provocades per la caiguda.

Primera víctima del temporal

El temporal de fred, neu i gel que està afectant bona part de territoris espanyols s'ha cobrat la seva primera víctima. La situació climatològica adversa ha provocat que el mort perdés l'equilibri, a causa de les condicions del carrer.

 

Es confia que, a partir de la tarda d'avui, les temperatures comencin a pujar, així com la cota de neu. No obstant això, es continua demanant extremar precaucions durant aquesta jornada, com també en les posteriors, per evitar possibles contratemps.

Alerta al País Basc

L'alerta nacional es va activar després de conèixer l'empitjorament de les condicions climàtiques, per la qual cosa es va recomanar evitar passejar pel carrer, en la mesura del possible. De fet, el Servei Basc de Salut (Osakidetza) va recomanar als que tinguin cita mèdica no urgent un canvi de cita.

 

De la mateixa manera, el servei sanitari va informar que la xarxa d'emergències i d'ambulàncies continua les seves activitats amb normalitat. A més, es va confirmar que per a les atencions urgents, els centres hospitalaris segueixen oberts, tot i que es sol·licita no anar-hi per a situacions que no requereixen atenció immediata.Comentaris

envia el comentari