Catalunya Diari

Enxampen un home amb 1,32 quilos de cocaïna i 497 grams de marihuana a Lleida

L'home està acusat de tràfic de drogues i tinença d'armes

Imatge de la droga intervinguda a Lleida a un jove de 36 anys, el dia 15 d'agost de 2020.
Imatge de la droga intervinguda a Lleida a un jove de 36 anys. | LleidaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres un home, de 36 anys, veí de Lleida i nacionalitat colombiana, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, tinença d'armes, conducció temerària i desobediència i resistència als agents. Fa un any, el cos va saber que un veí del carrer Col·legi, del barri de la Bordeta, es dedicava a vendre cocaïna. Els investigadors van concretar la identitat de la persona i van constatar les sospites inicials. A partir d'aquí, es van establir una sèrie de vigilàncies espaiades en el temps. En total s'han intervingut 1,32 quilos de cocaïna i 497 grams de marihuana valorats en 85.000 euros. El detingut, amb antecedents, passarà aquest dissabte a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Lleida. Des de l'estiu de l'any passat fins aquest juliol es van fer més d'una quinzena de vigilàncies constatant vint-i-cinc transaccions de cocaïna.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La continuïtat de la investigació, però, es va veure interrompuda arran un incident amb arma de foc ocorregut al desembre de l'any passat en l'entorn d'una discoteca de la LL-11 a Lleida. Quan els agents van arribar al lloc van detenir la seva dona en possessió d'un revòlver però, tot apunta que el protagonista de la baralla va ser ell però va fugir abans de l'arribada dels mossos. Això va provocar que durant uns mesos el cos aturés les seves activitats.

Posteriorment els agents que van continuar les vigilàncies van poder constatar que, a banda de vendre cocaïna a consumidors finals, també proveïa droga a petits traficants coneguts ja pels investigadors. Un cop recollits els indicis suficients aquesta setmana es va passar a la fase final per tal de detenir-lo i assegurar les proves.

Aquest dimecres els agents van seguir el vehicle conduït per l'investigat i en arribar al carrer de la Mercè van ordenar que s’aturés. Ell, però, va fer cas omís a les indicacions i va fugir del lloc iniciant-se un seguiment. Realitzant conducció temerària per diversos carrers va arribar fins al camí de la Mariola on el van poder aturar. Tot i la resistència activa, els agents el van detenir i en una ronyonera van localitzar 14 grams de cocaïna. En el decurs d'aquesta actuació també es va assegurar i precintar el pis del carrer Col·legi.

Dijous al matí van entrar al pis i els agents van localitzar 101,5 grams de cocaïna en roca, 20 grams de marihuana, dues bàscules de precisió i tot d'eines, plàstics i retalls habitualment utilitzats en el tràfic. Posteriorment es van adreçar a l'Avinguda Pla d'Urgell, on el detingut hi tenia un traster. A l'interior van localitzar un paquet de 1.093,5 grams de cocaïna, una altra bossa amb 105,4 grams més de cocaïna, 476,8 grams de marihuana, un revòlver de 22 mm i 229 cartutxos del mateix calibre i 268 cartutxos de 9 mm.


Comentaris

envia el comentari