Catalunya Diari

Un home, a l'hospital després de rebre 3 dosis de la vacuna, 2 en menys de 24 hores

Un error administratiu ha estat a punt de perjudicar la vida d'un nord-americà de 91 anys

Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans
Un home, a l'hospital en rebre dues dosis de la vacuna contra el coronavirus en poques hores | Cedida

La campanya de vacunació contra el coronavirus ha arrencat en molts països amb tota mena d'obstacles que compliquen i alenteixen la seva evolució. La lentitud en el lliurament de les dosis per problemes de producció i distribució en les farmacèutiques, els problemes logístics per inocular les dosis a tota la població, l'establiment de protocols de vacunació per prioritat i els efectes secundaris de les vacunes, entre molts altres factors , han contribuït a retardar la campanya més del que s'esperava. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per a evitar que hi hagi caos, és essencial que es controlin molt bé tots els mecanismes i protocols. Només d'aquesta manera es poden descartar situacions com les que s'han viscut recentment a l'estat d'Ohio, als Estats Units. Allà, un home de 91 anys ha estat ingressat a l'hospital després de rebre dues dosis de la vacuna contra el coronavirus, amb tan sols unes hores de diferència.

Un home de 91 anys rep dues dosis de la vacuna en hores

El pacient, Víctor Smith de Hamilton, va rebre la seva corresponent dosi de la vacuna durant el matí del passat 22 de febrer. A cap de poques hores de ser vacunat, l'home es va començar a trobar malament i les autoritats sanitàries van decidir traslladar-lo a unes instal·lacions sanitàries habilitades per al seguiment de pacients vulnerables que manifesten efectes secundaris després de la vacunació.

Un cop transcorregut el temps indicat per les autoritats sanitàries, Victor Smith tenia programada rebre la segona dosi de la vacuna en un macro-centre de vacunació. No obstant això, un gran error administratiu va provocar que aquest mateix dia, el pacient no només rebés la seva segona dosi de la vacuna, sinó també una tercera dosi que li va ser administrada tan sols unes hores després.

En total, l'home va rebre tres dosis del vaccí contra el coronavirus

Quan li va arribar el torn, Víctor Smith va rebre la seva segona dosi de vacuna en el recinte firal del comtat de Butler, sent traslladat fins allà amb autobús des del Centre de rehabilitació de Jamestown on estava ingressat. Tot marxava segons el previst fins que un error administratiu a les instal·lacions de centre de rehabilitació va provocar que l'home rebés una tercera dosi de la vacuna.

Segons ha informat la CNN i recull el portal web de Telecinco, els bombers de la ciutat li van administrar a l'home de 91 anys una tercera punxada després confondre'l amb un altre pacient que tenia el mateix nom. «El van transportar per rebre la seva injecció. I quan va tornar, vaig parlar amb ell i estava bé. I després a les 3:45, suposo que un bomber de la ciutat va entrar i va dir que tenien una oportunitat per a Víctor, i la infermera va dir '¿Víctor Smith?' i ell va dir 'Sí', així que li van donar el número de l'habitació i el van enviar a l'habitació 202, que és on estava el meu pare», ha explicat la filla del pacient, Dawn Smith. 

Després de rebre la segona punxada en menys de 24 hores i tractant-se d'un pacient que ja va manifestar efectes secundaris a la vacuna, l'home va ser traslladat novament a l'hospital. En un comunicat conjunt, les autoritats locals i l'organització encarregada de centre, Community First Solutions, han explicat que després d'observar la reacció adversa en el pacient van actuar amb rapidesa, per a evitar mals majors. 

Per la seva banda, la filla del pacient triplement vacunat, Dawn Smith, assegura estar preocupada per la vida del seu pare i espera que els fets siguin aclarits pròximament. Les autoritats locals i el departament de bombers de la ciutat han iniciat una investigació per a detectar en quin punt es va produir l'error i evitar que aquesta mena d'incidents tornin a posar en risc la vida d'una persona.


Comentaris

envia el comentari