Catalunya Diari

Un home queda sepultat per una esllavissada de terra en una finca de Barcelona

10 dotacions dels Bombers treballen per localitzar i salvar l'operari a la urbanització de Ca l'Esmandia

Un home ha quedat sepultat aquest dissabte al migdia per una esllavissada de terra en una finca de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental), segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'avís del succés s'ha rebut a les 12.47 hores en un dels carrers principals de la urbanització de Ca l'Esmandia.

Segons les primeres informacions, un mur de contenció d'uns tres metres ha cedit i ha colgat un operari que estava treballant a la zona. Una desena de dotacions dels Bombers s'han desplaçat al lloc per mirar de localitzar i salvar el treballador, del qual es desconeix el seu estat.

El subcap de guàrdia dels Bombers de la Generalitat, Roger Llinàs, ha explicat en declaracions a TV3 que l'accident s'ha produït quan uns operaris estaven excavant una rasa enganxada a un mur per fer uns treballs d'impermeabilització. Segons ha comentat, no haurien assegurat la rasa a mesura que guanyaven profunditat i el treballador, que en aquells moments estava a una profunditat d'entre dos i dos metres i mig, ha acabat quedant sepultat. Així mateix, Llinàs ha comentat que el rescat s'ha de dur a terme mitjançant un treball manual i «molt lent» i que es tracta d'una feina de formiga.

L'accident és de caràcter laboral

Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Josep Cuch, ha comentat que l'accident és de caràcter laboral i l'ha desvinculat de les conseqüències del temporal Glòria, just fa dos anys. Precisament, aquesta setmana els veïns de Cànoves i Samalús afectats pel temporal han denunciat que dos anys després les companyies d'assegurances i el Consorci de Compensació han rebutjat fer-se càrrec de les conseqüències de les esllavissades al voltant de quatre habitatges «ignorant que la causa primària del corriment de terres de Ca l'Esmandia va ser la pluja».

A més, també criticaven que l'Ajuntament hagués adoptat una actitud «distant» i «de no-intervenció». Segons els veïns, les intenses pluges van causar l'ensorrament de tres cases de la urbanització de Ca l'Esmandia i danys greus a un quart habitatge, que va quedar amb una part dels fonaments desfalcats. Davant aquest escenari, l'Ajuntament va demanar als veïns que abandonessin casa seva per la inestabilitat del terreny.


Comentaris

envia el comentari