Catalunya Diari

Rubalcaba, ingressat en estat greu després de patir un ictus

L'exministre d'Interior ha estat atès poc abans de les 19.00 hores al seu domcili de Majadahonda

Rubalcaba
L'exministre d'Interior té ara 67 anys i ha patit un ictus | CatalunyaDiari.cat

Alfredo Pérez Rubalcaba, exministre d'interior, es troba en estat greu després d'haver patit un ictus aquesta tarda. Segons informa 'El Mundo', l'històric dirigent del PSOE, amb 67 anys, ha estat atès prop de les 19.00 hores de la tarda, al seu domicili de Mahadaonda, a Madrid, per una unitat de Serveis Mèdics de Madrid, que l'ha traslladat en estat de gravetat a l'Hospital Puerta de Hierro, als afores de la capital. 

Rubalcaba ha patit un ictus

Rubalcaba està en estat greu després d'haver patit un ictus. Cal destacar, però, que l'any 2008 l'exministre va comunicar que patia problemes del cor i pocs anys més tard, concretament el 2011, va retirar-se temporalment del món de la política perquè va patir una septicèmia, derivada d'una infecció urinària.

Durant la seva trajectòria professional, Alfredo Pérez Rubalcaba va ser vicepresident durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, però finalment l'any 2014 va retirar-se totalment del món de la política, després dels lamentables resultats obtinguts a les eleccions europees mentre ell era el secretari general del PSOE. Tanmateix, no es va jubilar, ja que va tornar a ser professor. Concretament, l'exministre va dedicar-se a ensenyar química orgànica a la facultat de Química de la Universitat Complutense de Madrid.

L'històric ministre és famós per haver ocupat llocs de gran importància política des de l'època de Felipe González, moment en el qual va ser ministre d'Educació i Ciència, així com titular de la cartera de Presidència. Un cop Zapatero va arribar al poder, l'any 2004, Rubalcaba es va convertir en portaveu socialista al Congrés i ministre d'Interior, entre 2006 i 2011, per finalment l'any 2010 ser el vicepresident i portaveu del govern. 

En la seva trajectòria, destaca el seu darrer paper en el món de la política. I és que Rubalcaba va ser una de les persones que va negociar l'abdicació del rei Joan Carles I l'any 2014. La relació entre l'exministre i el monarca va arribar a un punt que, fins i tot, aquest últim va demanar al primer que no abandonés la Secretaria General del PSOE fins que no abdiqués, un fet que estava programat pel 26 de maig d'aquell any.


Comentaris

envia el comentari