Catalunya Diari

Identifiquen cinc persones per abocaments il·legals a l'Horta de Lleida

Les noves càmeres de videovigilància facilitaran detectar accions incíviques i delictives a l'espai agrari de la ciutat

Imatge d'un abocament de brossa
La Paeria de Lleida identifica cinc persones per abocaments il·legals a l'Horta | Pixabay

L'Ajuntament de Lleida ha identificat cinc persones en els darrers dos mesos i s'investiga un sisè cas per abocar il·legalment materials i escombraries a l'Horta, segons ha informat el regidor de l'Horta, Joan Ramon Castro, durant la Comissió Especial de l'Horta celebrada aquest dimarts. Castro ha explicat que la Paeria ha intensificat les accions i ha destinat més recursos tècnics i materials per erradicar uns abocaments il·legals que han anat en augment els últims mesos i que preocupen tant el veïnat com l'administració local.

En aquest sentit, ha ressaltat que un dels projectes que pot contribuir a fer front als abocaments il·legals és la projectada instal·lació de càmeres de vigilància a l'Horta, que també s'ha tractat en la Comissió. Castro ha destacat la bona col·laboració dels residents de l'Horta i de les seves entitats veïnals amb la Paeria per poder donar resposta a aquesta problemàtica. El regidor ha indicat que aquest tipus d'infracció pot comportar sancions mediambientals, a més de les administratives. La multa màxima està establerta en 3.000 euros.

Videovigilància

La Comissió Especial de l'Horta també ha tractat la instal·lació de càmeres de videovigilància. En aquest sentit, Joan Ramon Castro ha explicat que la Paeria emplaçarà en un termini de tres anys 46 punts de control de lectura i reconeixement de matrícules mitjançant càmeres de videovigilància i amb un pressupost de 413.717,3 euros. Les càmeres funcionaran de forma permanent i s'instal·laran en punts estratègics per prevenir i combatre actes delictius o incívics com els mateixos abocaments.

Amb aquesta iniciativa, la Paeria vol donar més seguretat a una àrea gran i disseminada com són les partides de l'Horta i amb tota la complexitat tècnica que això representa. El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Antoni Postius, ha destacat que s'ha buscat un equipament que permeti no només enregistrar les imatges sinó també aplicar-hi intel·ligència artificial per tal de fer un tractament de dades automatitzat que sigui capaç, per exemple, de detectar conductes anòmales i alertar-ne als cossos de seguretat, permetent així una actuació preventiva.

Aigua potable al camí de Vallmanya

Un altre dels punts abordats en la Comissió de l'Horta ha estat l'inici de les obres de bombeig per subministrar aigua potable al camí de Vallmanya, a la Partida Torres de Sanui. Al 2008 es van instal·lar les canonades però els veïns, malgrat haver pagat el cànon de l'aigua, no les podien usar. Enguany s'instal·larà una bomba d'aigua per solucionar una llarga reivindicació dels veïns de l'Horta.

Més parades de taxi a demanda

L'Ajuntament de Lleida ha començat a instal·lar les 23 noves parades de taxi a demanda que donaran servei a quatre partides més, Malgovern, Boixadors, Peixa Sommes i Grenyana. Aquesta nova ampliació del Servei del transport a demanda a l'Horta de Lleida entrarà en servei pròximament.

Manteniment als camins

La Comissió de l'Horta també ha tractat sobre la campanya de manteniment dels camins de terra que s'està efectuant aquesta tardor. Entre altres punts, les obres abasten la partida de Llívia, on als laterals de l'A-2 entre Torresserona i Llívia s'han aplicat 1.500 m³ d'àrid reciclat. Al lateral interior, entre Llívia i la carretera de Corbins, caldrà eliminar el ferm asfàltic existent a causa del seu mal estat de conservació. El conjunt de les obres de manteniment, amb un pressupost de 95.000 euros, també inclouran punts de Butsènit, Camp Rodó i en un terreny situat entorn del camí del Riu, per Rufea.


Comentaris

envia el comentari