Catalunya Diari

Els Bombers publiquen les imatges del dur rescat dels dos excursionistes perduts a Aigüestortes

També han actuat a Vielha

Un moment del rescat
Un moment del rescat | @bomberscat

  Les unitats del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat han estat tota la nit de dissabte buscant dos joves excursionistes que es van perdre al parc d'Aigüestortes. L'avís es va rebre poc abans de les vuit del vespre d'aquest dissabte, quan els nois (dos cosins veïns de Molins de Rei) van trucar els serveis d'emergència per informar que es trobaven a la Punta Alta de Comalesbienes i no podien baixar, atès que era de nit i nevava. Immediatament es va activar el dispositiu de rescat, amb cinc unitats GRAE, dues unitats dels Mossos d'Esquadra i un guia d'alta muntanya. Malgrat les condicions meteorològiques adverses, sense neu però amb molt de vent, s'ha començat la recerca (que en alguns moments només s'ha pogut fer amb esquís), fins que s'han localitzat els joves, a més de 3.000 metres d'altura.

  

Així, quan pels volts de dos quarts de sis de la matinada s'ha pogut arribar fins on eren i s'ha constatat que patien símptomes d'hipotèrmia -sense pèrdua de consciència-, el primer que s'ha fet ha estat posar-los dintre de sacs tèrmics perquè poguessin recuperar temperatura corporal. A primera hora del matí, cap a les 8.30 hores, han iniciat el descens fins al punt on han pogut ser evacuats per l'helicòpter, encara que amb moltes dificultats. Han estat derivats fins a l'helicòpter del SEM, que els ha traslladat a l'hospital.

D'altra banda, una unitat dels Pompièrs de la Generalitat ha treballat per rescatar un grup d'excursionistes que es va desorientar aquest dissabte al vespre mentre feien la ruta cap al Refugi de Mulleres, al terme municipal de Vielha. L'avís es va rebre a dos quarts de vuit de la nit i el grup va ser localitzat i rescatat poc després de mitjanit. Tots quatre es trobaven bé de salut i només se'ls ha hagut d'acompanyar fins on tenien el vehicle. Els Bombers, també han realitzat rescats a Blanes i al Ripollès.

Els excursionistes entre la neu
Els excursionistes entre la neu | @bomberscat

 

Els bombers pujant per la muntanya
Els bombers pujant per la muntanya | @bomberscat

 

Imatge de l'helicòpter que els va traslladar
Imatge de l'helicòpter que els va traslladar | @bomberscat

 


Comentaris

envia el comentari