Catalunya Diari

La Fiscalia demana divuit anys de presó per als cinc membres de 'La Manada'

El Ministeri Públic ha presentat un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN), perquè considera que els acusats van exercir suficient intimidació per anul·lar la voluntat de la víctima

Els cinc membres de 'La Manada' per als quals la Fiscalia demana divuit anys de presó
Els cinc membres de 'La Manada' per als quals la Fiscalia demana divuit anys de presó | El Español

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha presentat un recurs de cassació contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Navarra que va condemnar per delicte continuat d'abús sexual als cinc integrants de 'la Manada'. 

La fiscalia reitera en el seu recurs la petició de condemna que va presentar la Fiscalia de Navarra, i sol·licita una condemna per a cada un dels acusats de 18 anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual, així com deu anys de llibertat vigilada i prohibició d'apropar-se a la víctima durant 20 anys. També sol·licita que s'imposi una condemna de dos anys de presó a un dels acusats, Antonio Manuel Guerrero Escudero, per un delicte de robatori amb intimidació.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Ministeri Públic destaca l'actitud «intimidatòria» dels acusats durant els fets

El ministeri públic considera que els fets «van ser realitzats mitjançant una intimidació suficient per anul·lar la voluntat de la víctima». Segons el parer de la Fiscalia, no es pot parlar d'un acte de prevalença, ja que el relat de fets de la sentència recull «sense cap dubte una actitud intimidatòria» per part dels cinc acusats, que va ser la que els va permetre consumar sobre la víctima els actes sexuals. La fiscalia considera que «no és admissible forçar el dret fins a extrems d'exigir de les víctimes actituds heroiques que inexorablement les conduiran a patir mals majors».

  

La fiscalia afirma que en els fets descrits hi ha una intimidació greu, per la qual cosa s'han de qualificar d'agressió sexual. En aquest àmbit intimidatori, un dels acusats es va apoderar del telèfon mòbil de la víctima, fet que la fiscalia sol·licita que es qualifiqui de robatori amb intimidació, i no com un furt.

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) havia confirmat al desembre la condemna de 9 anys de presó per als cinc joves andalusos condemnats per abús sexual continuat. La sentència recollia el vot particular de dos dels cinc magistrats de la sala, que van considerar que els haurien de condemnar a 14 anys i 3 mesos de presó per un delicte continuat d'agressió sexual. El TSJN ratificava així la decisió de l'Audiència de Navarra i desestimava els recursos presentats per la fiscalia i les acusacions particular i popular.


Comentaris

envia el comentari