Catalunya Diari

Detenen sis persones implicades en l'incendi de Badalona

Totes elles són de nacionalitat romanesa | Són quatre homes i dues dones

A causa de l'incendi van morir tres persones | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones de nacionalitat romanesa implicades en l'incendi de l'edifici al barri de Sant Roc de Badalona en el qual van morir tres persones. Totes elles estan imputades per delictes d'homicidi per imprudència greu lesions per imprudència greu, danys imprudents, defraudacions de fluid elèctric i un delicte d'ocupació d'immoble després de determinar-se que la causa del foc va ser d'origen elèctric.

L'incendi es va declarar dissabte, 5 de gener, al matí a la part baixa de l'edifici i es va propagar de forma molt ràpida i virulenta per l'escala de l'edifici de deu pisos. Les víctimes mortals es trobaven al vuitè i al novè pis. Concretament, va començar al quadre elèctric del pis 1r 2a de l'immoble com a conseqüència d'un sobre consum. Del quadre havien estat manipulats els elements de protecció i control de potència, la qual cosa va provocar un sobreescalfament de la xarxa.

Sis persones detingudes

Davant d'aquests fets, entre el 10 i l'11 de gener els Mossos van detenir els sis ocupants del pis. El 12 de gener, tres dels homes arrestats van passar a disposició judicial i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars. Les altres tres persones que van ser detingudes resten en llibertat pendents de ser citades a declarar davant del jutge. La investigació continua oberta

Problemes del barri

El president de l’Associació de Veïns de Sant Roc, Diego Justícia, va explicar que el barri té dos problemes. En primer lloc, l’antiguitat de les instal·lacions de caràcter elèctric, fet que causa molts incidents als blocs de pisos que ho pateixen. En segon lloc, l'ocupació de pisos que són propietat de bancs o entitats de crèdit, com és el cas del bloc tràgicament incendiat.


Comentaris

envia el comentari