Catalunya Diari

Un incendi crema prop de la C-28 a Arties

Pla general d'Arties amb un incendi a tocar de l'entitat de població
Pla general d'Arties amb un incendi a tocar de l'entitat de població | Mireia Boya

Un incendi, que es va declarar aquest diumenge al vespre als afores d'Arties, a la Val d'Aran, encara crema aquest dilluns al matí i de moment no es pot donar per controlat. El cap de l'incendi es troba estabilitzat i els flancs continuen actius, segons informen els Bombers de la Generalitat. L'incendi ha cremat prop de 3 hectàrees de pastures, dalt de la muntanya, i no hi ha risc que el foc pugui arribar a la població, segons informa el cos d'emergències. Sis dotacions dels Pompièrs d'Aran i un helicòpter treballen per extingir l'incendi.

El Grup d'Actuació Forestal (GRAF) dels Bombers treballen amb l'estratègia de confinar el foc al fons del barranc de Salider, on es deixarà cremar de forma controlada per eliminar el matollar. A la zona de l'incendi, els Bombers havien fet cremes de gestió de combustible. El telèfon 112 ha rebut 68 trucades per alertar d'aquest incendi.

Altres incendis recents a la demarcació de Lleida

La passada tarda del dimarts 18 de desembre, al municipi d'Alcarràs, a la comarca del Segrià, un incendi va començar a cremar en un taller mecànic de l'avinguda de Catalunya del municipi. Les flames van provocar una impressionant columna de fum negre visible des de molts punts de la ciutat. 

Segons van explicar els Bombers de la Generalitat en el moments dels fets, fins al lloc s'hi van desplaçar un total de deu dotacions del cos per extingir les flames. El local, una nau de 400 metres quadrats, però, va acabar completament calcinada. La magnitud de l'incendi va provocar que desenes de persones s'apropessin fins al lloc dels fets per a veure què estava passant. Les imatges per les xarxes socials també van ser constant, ja que, tal com hem explicat, les flames van ser de considerables mides i l'alarma entre els veïns de la localitat lleidatana va saltar amb facilitat.

  


Comentaris

envia el comentari