Més de trenta dotacions dels Bombers treballen en un incendi a l'Urgell

El foc s'ha iniciat aquest dimarts a la tarda
El foc s'ha iniciat prop de la carretera C-14. | @bomberscat

Fins a 33 dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen aquest dimarts a la tarda en un incendi agrícola i forestal que s'ha registrat a la localitat de Ciutadilla, a la comarca de l'Urgell. L'avís de les flames s'ha rebut a les 16.58 hores i a les 18.28 hores s'han donat per estabilitzades les flames. El foc s'ha iniciat prop de la carretera C-14, entre el punt quilomètric 57 i el 58.

 

De les trenta-tres dotacions dels Bombers, quatre són avions de vigilància i atac, tres helicòpters bombarders, dos helicòpters de comandament, set vehicles terretres lleugers i 17 vehicles terrestres pesants. També s'han desplaçat fins al lloc de l'incendi els Agents Rurals, el Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals, una patrulla dels Mossos d'Esquadra i tres vehicles de les Associacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona.

Més de 5 hectàrees de terreny afectades

Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals, el foc hauria cremat ja més de 5 hectàrees de vegetació a Ciutadilla, tres de les quals agrícoles (colza, cereal i ametller) i dos més forestals. La principal afectació són camps de cereals sense segar. El foc ha afectat una zona discontinua entre camps de cultiu i boscos.

 

Els treballs es centren principalment ala zona del flanc dret i el ccap amb línies d'aigua, descàrregues dels miajsn aeris i maniobres de foc tècnic.

 

Imatge de l'incendi de vegetació de Ciutadilla des de l'helicòpter de comandament dels Bombers. | @bomberscat

 

 

Tallada la C-14

A causa de l'incendi, el Servei Català de Trànsit s'ha vist en l'obligació de taller en un primer moment la carretera C-14 en direcció sud. Una restricció que s'ha pogut reestablir moments més tard, tot i que donant pas alternatiu en ambdós sentits de la marxa.

 Comentaris

envia el comentari