Catalunya Diari

Més de trenta dotacions dels Bombers treballen en un incendi a l'Urgell

El foc s'ha iniciat aquest dimarts a la tarda

El foc s'ha iniciat prop de la carretera C-14.
El foc s'ha iniciat prop de la carretera C-14. | @bomberscat

Fins a 33 dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen aquest dimarts a la tarda en un incendi agrícola i forestal que s'ha registrat a la localitat de Ciutadilla, a la comarca de l'Urgell. L'avís de les flames s'ha rebut a les 16.58 hores i a les 18.28 hores s'han donat per estabilitzades les flames. El foc s'ha iniciat prop de la carretera C-14, entre el punt quilomètric 57 i el 58.

De les trenta-tres dotacions dels Bombers, quatre són avions de vigilància i atac, tres helicòpters bombarders, dos helicòpters de comandament, set vehicles terretres lleugers i 17 vehicles terrestres pesants. També s'han desplaçat fins al lloc de l'incendi els Agents Rurals, el Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals, una patrulla dels Mossos d'Esquadra i tres vehicles de les Associacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona.

Més de 5 hectàrees de terreny afectades

Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals, el foc hauria cremat ja més de 5 hectàrees de vegetació a Ciutadilla, tres de les quals agrícoles (colza, cereal i ametller) i dos més forestals. La principal afectació són camps de cereals sense segar. El foc ha afectat una zona discontinua entre camps de cultiu i boscos.

Els treballs es centren principalment ala zona del flanc dret i el ccap amb línies d'aigua, descàrregues dels miajsn aeris i maniobres de foc tècnic.

Imatge de l'incendi de vegetació de Ciutadilla des de l'helicòpter de comandament dels Bombers.
Imatge de l'incendi de vegetació de Ciutadilla des de l'helicòpter de comandament dels Bombers. | @bomberscat

 

Tallada la C-14

A causa de l'incendi, el Servei Català de Trànsit s'ha vist en l'obligació de taller en un primer moment la carretera C-14 en direcció sud. Una restricció que s'ha pogut reestablir moments més tard, tot i que donant pas alternatiu en ambdós sentits de la marxa.


Comentaris

envia el comentari