Catalunya Diari

Intenten robar un anell de set milions d’euros en una joieria de Barcelona

El lladre va utilitzar una capsa de màgia per cometre el robatori però el van acabar enxampant

Imatge d'arxiu de l'atracament a una joieria
Imatge d'arxiu de l'atracament a una joieria | CatalunyaDiari.cat

Un robatori de pel·lícula. Això és el que va estar a punt de ser la sostracció d'un anell de set milions d'euros d'una joieria del Passeig de Gràcia de Barcelona. Segons explica 'La Vanguardia', un home va comprar aquell anell pocs dies abans de l'intent de robatori, però estava guardat a la caixa forta de l'establiment fins que s'acabava de tancar el pagament.

El passat dimecres, 18 de juliol, un home es va presentar a la botiga en nom del comprador i dient que li havia demanat verificar l'estat en què es trobava la peça. L'home va demanar a les dependentes que col·loquessin l'anell en una petita capsa que havia portat, ja que així quedaria precintada. Suposadament era una petició que li hauria fet el comprador per tal de quedar-se més tranquil.

Una capsa de màgia

No obstant això, no es tractava d'una capsa qualsevol, sinó que tenia un doble fons. Una de les dependentes va ficar-hi l'anell i, en algun moment, el lladre va aconseguir treure'l del compartiment secret i guardar-se'l a la butxaca.

Algun petit detall, però, va fer aixecar les sospites de les dependentes. Per això, abans de tornar a guardar l'anell a la caixa forta, li van demanar a l'home si podia obrir la capsa per veure que l'anell encara es trobava dintre, moment en què van veure que havia desaparegut.

Ràpidament, van activar l'alarma de robatori, indetectable per les persones que hi ha a l'interior de l'establiment. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra es va presentar a la joieria i va trobar l'anell a l'interior de la butxaca de l'home. El lladre va ser detingut i acusat d'un intent de furt.

Els robatoris en joieries es redueixen considerablement

Malgrat que els robatoris a les joieries han tornat a ser el centre d'atenció per l'atracament a un establiment de l'Ànec Blau de Castelldefels, el cert és que aquest tipus de robatoris s'han reduït dràsticament en els darrers anys.

A causa del gran auge que van tenir durant els anys 90, on els lladres arribaven a trencar els aparadors o a encastar els seus cotxes contra els establiments, les forces de seguretat i les mateixes joieries han incrementat ostensiblement les mesures de protecció.

Això ha provocat que els lladres s'ho pensin dues vegades abans de cometre aquests robatoris tan arriscats, que bàsicament ja només cometen algunes bandes especialitzades d'origen sud-americà. Així del gairebé mig centenar de robatoris en joieries catalanes que hi va haver l'any 2013, s'ha passat a menys d'una dotzena l'any 2017.


Comentaris

envia el comentari