Catalunya Diari

Intervenen una residència de gent gran a la demarcació de Lleida

Imatge detall de dos persones majors agafant-se les mans
Imatge detall de dos persones d'edat avançada agafant-se les mans. | Pixabay

Els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies han declarat aquest dijous la intervenció d'una residència a la demarcació de Lleida. Concretament, es tracta del centre residencial La Teva Llar de Lleida, a la capital del Segrià, després que diversos informes fessin aquesta recomanació atesa la situació epidemiològica i assistencial d’aquest equipament. Així mateix, una situació similar s'ha viscut a la residència Templis Atlantis de Cubelles, a Barcelona, i també s'ha decidit intervenir-la. En aquest cas, a partir d’ara assumirà provisionalment la direcció i gestió del centre STS Gestió de Serveis Sociosanitaris, SL; mentre que en el cas del centre de Lleida s’ha designat a l’entitat Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Així mateix, des de Salut es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes. Les noves entitats que n’assumeixen la gestió es faran càrrec de la dotació dels centres amb personal propi i els treballadors que ja disposen les dues residències quedaran sota la seva direcció.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Salut i Treball, Afers Socials i Famílies han adoptat la intervenció d'aquests centres com a mesura, atès que els informes constaten que tots dos centres es troben en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19. A la residència Templis Atlantis de Cubelles tots els residents (52) han estat positius i se n’han produït 11 defuncions. El 60% del personal també han estat o són positius.
 
 
En el cas del centre residencial La Teva Llar de Lleida, 30 dels 31 residents que hi viuen han estat positius, així com la meitat dels treballadors i treballadores.
 
 

Catalunya confinada

El Govern ha aprovat aplicar a partir d'aquest dijous a la nit el confinament perimetral de Catalunya i també un de municipal els caps de setmana. A més, també ha confirmat el tancament de centres comercials, les activitats extraescolars (incloent-hi l'esport) i les arts escèniques i musicals. A més, es manté el tancament de la restauració.

El Govern demana seguir impulsant el teletreball i demana reduir l'assistència presencial i optar per l'ensenyament a distància a batxillerat i Formació Professional. «Hem d'actuar amb molta més contundència per superar la situació crítica que estem vivint. És el moment de l'aturada social», ha indicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.


Comentaris

envia el comentari