Catalunya Diari

Intervenen 64 parells de sabatilles falsificades en una botiga de Tàrrega

El propietari d'aquest, E.T, de 41 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de Tàrrega, és investigat per la suposada comissió d'un delicte contra la propietat industrial

Imatge de les sabatilles falsificades
Imatge de les sabatilles falsificades | @guardiacivil

La Guàrdia Civil de les unitats de Tàrrega, Alcarràs i de Lleida, va intervenir aquest dijous 64 parells de sabatilles esportives marca Adidas de diversos models, suposadament falsificades i valorades aproximadament en 5.000 euros, les quals fabricades al sud-est asiàtic, es trobaven en un establiment tèxtil de la localitat de Tàrrega. El propietari d'aquest, E.T, de 41 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de Tàrrega, és investigat per la suposada comissió d'un delicte contra la propietat industrial.

La intervenció es va realitzar després de tenir coneixement dels agents de la possible existència de la possible venda de productes falsificats en una sabateria de l'esmentada localitat. Després d'un reconeixement previ, els agents procedeixen a la inspecció del local, observant que en la mateixa es venen sabatilles de diversos models de la marca esmentada. Inspeccionat el magatzem interior de la botiga, es localitzen gran quantitat de material, pel que sembla dels mateixos models que s'exposen al públic.

Gràcies al permanent contacte amb representants legals de la marca

Els agents, en permanent contacte amb representants legals de la marca, van comprovar que 64 parells de sabatilles no corresponien amb la marca Adidas tot i portar el logotip oficial d'aquesta, procedint a continuació a la seva confiscació i a la instrucció de diligències. Si bé el gènere intervingut no es trobava a la vista del públic, el modus operandi consistia que una vegada que el client es decidia per un dels parells exposats (tots ells originals), en sol·licitar el nombre adequat, el propietari de l'establiment, es traslladava a l'interior del magatzem, on recollia i feia lliurament del producte falsificat, fent veure al client que el producte que es provava i que posteriorment podia comprar, era de la marca original.

Pels fets esmentats, es va procedir a la imputació del propietari per la suposada comissió d'un Delicte Contra la propietat industrial, instruint diligències que seran remetis al Jutjat d'Instrucció de Cervera, i el material a disposició de l'autoritat judicial.

Delicte contra la propietat industrial

La venda i distribució de productes falsificats és una activitat tipificada com a delicte contra la propietat industrial en l'última reforma del Codi Penal, i les conseqüències es tradueixen en la pèrdua anual de milers de milions d'euros d'ingressos a causa de les falsificacions de roba, calçat i complements. En moltes ocasions, el vendre falsificacions de roba de marca, no el trobem en establiments oberts al públic, sinó en singulars mercats, botigues en línia, i altres mitjans en els quals es procedeix a aquestes concretes operacions de venda.

La Guàrdia Civil de Lleida desenvolupa periòdicament actuacions dirigides a evitar fraus i comerç d'articles falsificats, en les inspeccions realitzades, un dels objectius és que per part dels comerciants s'aprengui a distingir els fraus i sàpiguen com actuar davant d'ells.


Comentaris

envia el comentari