Catalunya Diari

Intervenen tabac de contraban a un passatger d'un vol d'Alguaire

Portava 10.000 grams de picadura de tabac, valorat en 2.060 euros

Imatge del tabac de contraban intervingut a un passatger del vol Lleida-Birmingham | LleidaDiari.cat

La Guàrdia Civil del Lloc Fiscal de Lleida, que realitza tasques de Resguard Fiscal a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, al voltant de les 15:00 hores del diumenge dia 20 de gener, van interceptar la quantitat de 10.000 grams de picadura de tabac, valorat en 2.060 euros, per tal motiu es va procedir a aixecar acta, per infracció administrativa de Contraban (Llei Orgànica 12/95), quedant dipositat el gènere decomissat, a disposició de l'Administrador de la Duana de la Farga de Moles (L).

El tabac decomissat el va anar a un passatger del vol Lleida amb destinació a Birmingham (Regne Unit), el qual el portava sense declarar, a l'interior de dues maletes de viatge, i que va ser detectat mitjançant la inspecció per escàner dels equipatges. El gènere intervingut era de procedència extracomunitària i sense els precintes reglamentàries, concretament del Principat d'Andorra, com es va poder observar a més per les factures presentades.

El vol entre Lleida i Birmigham es realitza setmanalment els diumenges, i la majoria dels viatgers són del Regne Unit, els quals majoritàriament realitzen turisme de temporada d'esquí a Andorra. L'infractor és un home de 46 anys, i resident al Regne Unit. Es dóna la circumstància que és la primera intervenció en aquest Vol, que opera a les tardes, i que en les últimes setmanes havia estat desviat a Reus per causes climatològiques.

Altres actuacions recents de la Guàrdia Civil a Lleida

Un veí de l'Albagès va trucar la setmana passada a la Guàrdia Civil davant la troballa d'un projectil de guerra en aquesta localitat de les Garrigues. Davant l'avís, efectius de la Guàrdia Civil de Lleida, amb destinació en el Grup Especialista en Desactivació d'Explosius (Gedex), recolzats per components de Ponts i de la Intervenció d'Armes i Explosius d'Alcarràs, van retirar d'un paratge proper a una presa situada al terme municipal de la mateixa localitat, un projectil d'artilleria de 65 mm (granada de morter), aparentment de procedència italiana utilitzat en la guerra civil. Un cop passat avís al Gedex de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, el mateix es va traslladar immediatament a l'esmentat lloc, on agents de la Intervenció d'Armes d'Alcarràs, els van indicar el lloc exacte de la troballa. 

Per part del Gedex, un cop comprovat l'estat del projectil i després de les mesures de seguretat oportunes, el trasllat a un lloc segur per a la seva anàlisi i destrucció immediata. Davant la troballa de qualsevol objecte que per la seva aparença pugui resultar sospitós de ser un artefacte explosiu, incendiari o pirotècnic, la Guàrdia Civil recomana no tocar-lo ni moure'l, senyalitzar la seva presència i avisar, immediatament, al telèfon d'urgències d'aquest Cos 062, d'atenció permanent. En aquest tipus de comunicacions, és molt útil l'aportació de les coordenades GPS, que poden obtenir-se a través de molts telèfons mòbils disponibles al mercat. Aquests i altres consells sobre actuacions davant aquest tipus de troballes poden trobar-los al següent enllaç de la pàgina web de la Guàrdia Civil.


Comentaris

envia el comentari