Catalunya Diari

Investiguen l'excúpula d'una residència lleidatana per apropiar-se de 800.000 euros d'usuaris

Els imputats són dos germans i les seves respectives dones

Imatge dels actuals gestors de la residència Adesma de Lleida
Fiscalia investiga l'excúpula d'una residencia lleidatana per apropiar-se de 800.000 euros dels usuaris | LleidaDiari.cat

La Fiscalia de Lleida s'ha querellat contra els exresponsables de la residència Adesma de Lleida per haver-se apropiat, suposadament, de més de 800.000 euros d'usuaris, la majoria dels quals, estaven tutelats pel centre.

Segons ha informat aquest dimecres l'actual president de la fundació, Javier Castán, i tal com ha avançat en exclusiva el diari Segre, els imputats serien l'expresident, el seu germà que exercia com a tresorer, i les seves respectives dones.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tal com es desprèn de la informació facilitada per l'actual cúpula de la fundació, els querellats s'haurien «aprofitat dels seus càrrecs» per apropiar-se del patrimoni de persones respecte de les quals la Fundació tenia atribuïda judicialment la tutela, així com de beneficiar-se de diners que manejava l'entitat per «augmentar el seu patrimoni i el de la seva família directa». Així mateix, haurien utilitzat el seu càrrec a la Fundació per a «col·locar» a familiars directes en llocs de direcció «sense tenir cap justificació curricular» amb l'assignació.

Fiscalia considera que hi ha indicis de diversos delictes

Per això, Fiscalia considera que hi ha indicis de delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, falsedat documental i estafa processal. La denúncia d'un particular en l'any 2018 i la posterior denúncia dels actuals gestors en 2019, els quals s'han personat com a acusació, van activar el procés judicial que està previst que comenci amb les declaracions dels acusats el mes vinent de febrer.

L'actual president ha volgut expressar aquest dimecres «l'enèrgica condemna de qualsevol actuació irregular que tingui relació amb els fets», ja que, «volem deixar clar que actualment la continuïtat de l'activitat està garantida i la situació econòmica està sanejada». De la mateixa manera, Castán cita a la Fiscalia perquè «porti a terme les accions legals pertinents», per seguir «defensant la reputació i els interessos de la Fundació i dels seus tutelats, usuaris i treballadors».

Adesma és una fundació privada sense ànim de lucre amb al voltant d'un centenar d'usuaris, que gestiona la residència Sant Antoni de Pàdua de Lleida, un centre de dia de barri lleidatà de la Bordeta i presta atenció domiciliària, entre altres serveis.


Comentaris

envia el comentari