Catalunya Diari

Investiguen un home per tenir una granja a Torregrossa amb animals morts i altres en «pèssimes» condicions

Els tècnics veterinaris van haver de sacrificar una trentena d'animals pel seu mal estat

El Seprona de la Guàrdia Civil investiga un home de Torregrossa per un suposat delicte de maltractament animal, per tenir a l'interior d'una explotació els cadàvers de quatre animals i les restes d'altres tres en estats de descomposició. Segons ha informat la Guàrdia Civil, el Seprona va procedir el passat 5 d'abril a inspeccionar una explotació de bestiar boví de Torregrossa. En el seu interior, els agents van descobrir que s'albergaven nombrosos animals en «deficients condicions higienicosanitàries» i amb «evidents símptomes de desnutrició». Com a conseqüència de les gestions realitzades amb el titular de l'explotació, es va comprovar que no tenia registres documentals des del 2015 i que, la majoria dels animals, es trobaven sense identificar.

Imatge d'un animal mort a la granja
Imatge d'un animal mort a la granja | guardia civil

Els dies 9 i 18 d'abril, els agents del Seprona es van traslladar novament fins a l'explotació costat de veterinaris i tècnics agropecuaris del Departament d'Agricultura.
Va ser llavors, quan es va constatar que quatre de les vaques havien mort, sent localitzades semienterrades unes altres tres en avançat estat de descomposició. Paral·lelament, davant del «pèssim» estat dels altres 31 animals i el seu «manca total de traçabilitat», es va procedir al seu sacrifici. Durant el transcurs de la investigació, també puc comprovar que a l'interior de la granja el responsable es dedicava a l'activitat de la venda de llet al detall, «sense cap tipus de control sanitari i mancant d'autorització».

Imatge de l'interior de la granja
Imatge de l'interior de la granja | guardia civil

 

Així mateix, dins de la instal·lació va ser localitzada una nau habilitada com a taller mecànic en la qual una persona de nacionalitat estrangera en situació irregular realitzava treballeu-de xapa i pintura. Dels fets van ser instruïdes les oportunes diligències per al seu lliurament al jutjat d'instrucció de guàrdia de Lleida i s'ha procedit a citar el propietari de l'explotació en qualitat d'investigat com a suposat autor d'un delicte de maltractament animal.


Comentaris

envia el comentari