Catalunya Diari

La Crida vol que s'investigui l'actuació del cap de gabinet d'Alcaldia al Museu de Lleida i ERC en demana el cessament

Acusen José Crespín «d'enfrontar-se» a les persones que s'havien concentrat dimecres a les portes de l'equipament per protestar «contra la posició política» d'Àngel Ros

La Crida per Lleida-CUP ha registrat una petició a la Comissió de Salvaguarda de la Paeria per tal que s'investigui l'actuació del cap de gabinet d'Alcaldia, José Crespín, dimecres passat a les portes del Museu de Lleida durant la protesta dels Comitès de Defensa de la República (CDR), en el marc de la inauguració de l'exposició 'Presos polítics a l'Espanya contemporània'. «En cas que es demostrin les agressions contra una persona concentrada, enregistrades en vídeo, la formació exigeix que se'l reprovi per excedir-se de les seves funcions», sostenen des de la formació anticapitalista. Per la seva banda, el grup municipal d'ERC-Avancem ha anat enllà i ha fet arribat una carta en què demana a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el cessament «immediat» de Crespín, pel que els republicans consideren «una actuació impròpia d'una persona que desenvolupa aquest càrrec i que va més enllà de les seves funcions».

  

Cupaires i republicans fan referència a l'actuació que es pot veure en un vídeo difós a través de les xarxes socials del cap de gabinet d'Alcadia, José Crespín, en la sortida de l'acte d'inauguració que es va dur dimecres a terme al Museu de Lleida de l'exposició 'Presos polítics en l'Espanya contemporània' de Santiago Sierra. Segons ambdues formacions, a la sortida de l'acte «hi havia un bon nombre de persones concentrades per mostrar el seu rebuig a la posició política de l'alcalde», Àngel Ros. «Agents de la Guàrdia Urbana van obrir pas a l'alcalde per entrar el cotxe, evitant la confrontació i prevenint que hi hagués aldarulls», però, enmig d'aquestes actuacions, «va aparèixer el cap de gabinet d'Alcaldia, José Crespín que es va enfrontar als concentrats, va arrancar pancartes i fins i tot va agredir a algunes persones concentrades», segons denuncien ERC-Avancem i la Crida-CUP.

Des d'ERC-Avancem han fet arribar una carta a Àngel Ros en què la formació considera «del tot inacceptable» l'actuació de José Crespín i demana a l'alcalde de Lleida el cessament «immediat» del cap de gabinet d'Alcadia. Des de la Crida-CUP sostenen que «el cap de gabinet és un servidor de la funció pública, sota les ordres directes de l'alcalde, Àngel Ros». És per això que «en cap cas té la funció de seguretat o d'ordre públic» i, «tal com demostren les imatges, el senyor Crespín va agredir a ciutadans legítimament concentrats al Museu de Lleida», afirmen els anticapitalistes.


Comentaris

envia el comentari