Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra detenen un jove de 25 anys per obligar el seu germà a cometre robatoris fingint ser sordmut

El menor ha ingressat en un centre de protecció, mentre que el de 25 anys ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial

Imatge del moment de la detenció d'un dels acusats
Imatge del moment de la detenció d'un dels acusats | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Sant Adrià de Besòs un jove de 25 anys, i al seu germà, menor d'edat, com a presumptes autors d'un total de 22 delictes de robatori i estafa. Segons la policia catalana, el germà gran obligava el petit a fer-se passar per un sordmut, amb l'objectiu de cometre robatoris i demanar diners a la ciutat de Barcelona, i a Cerdanyola del Vallès. 

La investigació va començar el mes de desembre, quan la policia va detectar que al districte de Nou Barris de la capital catalana hi havia un jove que fingia pertànyer a una associació fictícia de sordmuts. El jove demanava una aportació econòmica i, quan les seves víctimes estaven distretes, els robava la cartera i el telèfon mòbil. 

Es guanyava la confiança de les seves víctimes per poder robar

Les investigacions dels Mossos van permetre descobrir que el detingut acostumava a cometre robatoris en establiments comercials, bars i restaurants, i que per intentar dotar de més credibilitat la seva història mostrava un fals document, per guanyar-se així la confiança de les seves víctimes. 

Abans de robar, però, l'acusat s'assegurava que la víctima tingués el telèfon mòbil o la cartera a la vista, sigui sobre el taulell o la taula, i llavors s'apropava fent senyals per distreure la persona i tapar l'objecte que tenia pensat robar amb la carpeta, a més de demanar el respectiu donatiu per a l'associació fictícia. La policia va descobrir, llavors, que a fora al menor l'esperava un altre jove, que va resultar ser el seu germà. 

Se'ls atribueixen robatoris a molts municipis de Barcelona i Girona

Els dos són de nacionalitat romanesa, i residents de la capital catalana. El mateix dia del seu arrest, la policia va escorcollar el seu domicili, i va trobar, entre altres, 1.000 euros en metàl·lic, sis telèfons mòbils i dues joies procedents dels delictes, a més de documentació que la policia considera falsificada. Per ara, tot apunta que el germà gran obligava el petit, que no estava escolaritzat, a cometre els presumptes delictes. 

Una vegada en mans de la policia, els agents han descobert que també se'ls atribueixen altres catorze robatoris en municipis com Mollet del Vallès, Mataró, Badalona i Sant Feliu de Guíxols, i no es descarta que hi hagi més. Per ara, el menor ja ha passat a disposició judicial, i ha ingressat en un centre de protecció, mentre que el jove de 25 anys ha quedat en llibertat amb càrrecs, després de passar a disposició judicial. 


Comentaris

envia el comentari