Catalunya Diari

Un jove excursionista perd la vida en caure d'una paret de 30 metres a Alins

Un testimoni va avisar, mitjançant el polsador d'emergències del refugi del coll de Sotllo, que una persona havia caigut

Els Bombers de la Generalitat van rescatar aquest dissabte 11 de setembre (16.32h), el cos d'un home que va patir un accident mortal mentre practicava excursionisme a la Pica d'Estats, al municipi d'Alins (Pallars Sobirà).

A les 14.12h, un testimoni va avisar, mitjançant el polsador d'emergències del refugi del coll de Sotllo, que una persona havia caigut per una paret d'uns 30 metres, presentava lesions evidents i resultava inaccessible.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els Bombers de la Generalitat van activar (14.25h) un helicòpter amb personal del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i metge especialitzat en rescats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). En pocs minuts (14.38h) els rescatadors ja eren amb la víctima, un home jove. Malgrat els esforços, no es va poder fer res per la seva vida.

Imatge d'un rescat de muntanya
Un excursionista perd la vida a Alins | Bombers

L'home formava part d'un grup d'excursionistes

Els Bombers van avisar els Mossos d'Esquadra i l'aeronau de rescat va volar per recollir una dotació del Grup de Muntanya i transportar-la fins a l'indret del sinistre per tal procedir a la investigació de l'accident i l'aixecament del cadàver. Les indagacions dels efectius de policia van permetre esbrinar que l'home formava part d'un grup d'excursionistes i se n'havia separat per prosseguir una ruta més exigent que l'escollida pels seus companys.

Durant les perquisicions policials, l'helicòpter ha tornat a la seva base en espera d'altres serveis i de ser requerit de nou per tal d'extreure el cos mitjançant un gruatge. A les 16.32h, s'autoritzava la maniobra i el cos va ser traslladat a Tírvia, on se'n van fer càrrec els serveis funeraris. Els Mossos d'Esquadra han continuat investigant l'accident.


Comentaris

envia el comentari