Catalunya Diari

El jove mort a les piscines de Gardeny anava acompanyat, d'almenys, dos amics

Els amics van avisar als familiars al veure la situació de la víctima

Imatge de la piscina municipal de Gardeny | LleidaDiari.cat

  L'alcalde accidental de Lleida, Joan Gómez, ha explicat que la víctima que va morir la tarda d'aquest dimecres a les piscines municipals de Gardeny va accedir a la piscina un cop el recinte ja estava tancat -entre dos quarts de vuit i les vuit del vespre- acompanyat, com a mínim, de dos companys més, que van ser els qui van anar a avisar la família quan es van adonar que el noi tenia problemes. Segons Gómez, tot indica que el jove, veí del barri de la Mariola, va morir ofegat i tenia alguna afectació o trastorn que podria haver intervingut en el tràgic desenllaç, tot i que la confirmació l'ha d'aportar l'autòpsia.

  

 

L'alcalde accidental també ha confirmat que no era la primera vegada que el noi es banyava a la piscina municipal de Gardeny fora de l'horari d'obertura. Gómez ha afegit que «malauradament es produeix, quan ja no hi ha socorristes ni vigilància, no només a Lleida sinó arreu, hi ha nois i noies que hi accedeixen, i en algun cas com aquest té aquestes conseqüències». L'alcalde accidental no ha dit que sigui una pràctica habitual però sí que ha confirmat que la Guàrdia Urbana ja ha trobat altres vegades persones dins de les piscines o altres equipaments municipals com camps de futbol o escoles un cop ja estan tancats.

També ha assegurat que «les tanques hi són però impedir que hi entrin fora de l'horari és molt difícil; el més important és mentalitzar que és un risc innecessari, que no ho han de fer, i que s'han de banyar quan hi ha el socorrista i el personal que els pot atendre en cas que hi hagi una necessitat». Les piscines municipals de Lleida obren d'11.00 hores a 19.30. Aquest dijous les de Gardeny obriran amb normalitat.


Comentaris

envia el comentari