Catalunya Diari

Els dos alts càrrecs de la Diputació de Lleida acusats d'assetjament laboral descarten un acord i aniran a judici

Estava prevista una vista de conformitat aquest dilluns al penal 2 però els denunciats van rebutjar divendres comparèixer

Imatge de l'Audiència de Lleida
Imatge de l'Audiència de Lleida | LleidaDiari.cat

Els dos alts càrrecs de la Diputació de Lleida acusats d'assetjament laboral no han comparegut aquest dilluns al jutjat penal 2 de Lleida, on estava programada una vista de conformitat. Segons l'acusació particular, representada per l'advocat Pau Simarro, la cap d'Organització i Gestió de la Diputació de Lleida, Marlen Minguell, i el coordinador de Noves Tecnologies, Gerard Serra, descarten arribar a cap acord ja que implicaria reconèixer uns fets que neguen i, divendres, van presentar un escrit al jutjat rebutjant comparèixer a la vista de conformitat. Arribats a aquest punt, Simarro ha demanat que s'assenyali data pel judici per a les pròximes setmanes i assegura que «el judici demostrarà clarament la seva culpabilitat».

Fiscalia demana un any i nou mesos de presó

La fiscalia considera provat l'assetjament laboral a dos funcionaris de la Diputació per part de Marlen Minguell i sol·licita que se li imposi un any i nou mesos de presó per un delicte d'assetjament funcionarial. Simarro, en canvi, els considera responsables a tots dos i per tant acusa Minguell i Serra dels fets i demana per a cadascun d'ells quatre anys de presó (dos per assetjament laboral i dos més per un delicte contra la llibertat sindical). El magistrat del jutjat d'instrucció 4 de Lleida va emetre una interlocutòria a començaments del 2017 en què declarava l'apertura de judici oral contra tots dos.

La Diputació va pagar la fiança de 179.200 euros

La data de la vista està trigant més d'un any a fixar-se perquè la defensa dels acusats va recórrer aquesta decisió, però finalment l'Audiència de Lleida va desestimar el recurs i va confirmar que s'asseuran al banc dels acusats. En la mateixa interlocutòria, el jutge d'instrucció fixava una fiança de 179.200 euros per fer front a possibles futures indemnitzacions que havien d'abonar conjuntament els acusats o, de manera subsidiària, la Diputació de Lleida, avisant-los que si no ho feien, se'ls hi embargarien els béns. Aquesta quantitat va ser abonada finalment per l'ens provincial.

Joan Reñé va declarar com a testimoni

El jutjat va considerar que hi havia indicis de criminalitat en els fets denunciats pel tècnic informàtic i delegat sindical de la Central Sindical Independent de Funcionaris, Josep Maria Veganzones i l'exinterventor, Josep Mateu. S'acusa Serra i Minguell de registrar els ordinadors dels funcionaris, als quals culpen d'haver filtrat informació confidencial a la premsa (uns fets dels quals han estat absolts), i també d'apartar-los finalment del seu lloc de treball, l'octubre de 2015. La fase d'instrucció va acabar l'abril de 2016 amb la declaració del director de Recursos Humans de la Diputació de Lleida, Alexis Guallar, i el coordinador de relacions amb els municipis, Joan Eroles. També va declarar com a testimoni el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el 14 de desembre de 2015. 


Comentaris

envia el comentari