Catalunya Diari

A judici dos homes acusats d'intentar estafar 2,4 milions de dòlars a Ros Roca amb un contracte fals

Es van atorgar aquesta comissió aprofitant que l'empresa lleidatana va donar poders notarials a un d'ells per optar a un concurs públic a la República Dominicana

L'Audiència de Lleida acollirà aquest dimecres 4 d'abril el judici a dos homes acusats d'intentar estafar 2,4 milions de dòlars a l'empresa lleidatana Ros Roca, l'any 2002. La fiscalia sol·licita que se'ls imposi a cadascun d'ells un any i nou mesos de presó i una multa de 1.500 euros per un delicte d'estafa en grau de temptativa i de falsedat en document mercantil. Es tracta de S. M. B., un espanyol veí de Màlaga de 61 anys que treballava per Ros Roca en operacions a la República Dominicana a canvi d'una comissió de l'1%, i O. R. C., un dominicà de 59 anys, representant d'una constructora dominicana.

Segons la fiscalia, el primer, fent ús dels poders que Ros Roca li havia donat per fer les gestions per optar a un concurs públic per un contracte de brossa amb el govern de la República Dominicana, va simular i signar juntament amb l'altre acusat un contracte en què s'assegurava que havien pactat verbalment dos anys abans amb Ros Roca una comissió de 2,4 milions de dòlars a canvi que l'empresa lleidatana aconseguís aquest contracte per un import d'11,7 milions de dòlars, una condició que, segons Ros Roca, mai es va acordar ni autoritzar.

  

Aquests fets no han arribat fins ara a judici, ja que primer, els ara acusats van denunciar als jutjats de Santo Domingo l'empresa lleidatana per incomplir el contracte i no pagar-los la comissió de 2,4 milions de dòlars. Els jutjats de Santo Domingo van emetre sentència l'any 2004, ordenant Ros Roca a pagar els diners als dos homes, una decisió que la Cort Suprema del país caribeny va confirmar l'any 2010.

Ros Roca, però, no tenia béns a la República Dominicana i la reclamació econòmica va arribar a Espanya perquè un jutjat espanyol l'autoritzés. És llavors quan Ros Roca decideix denunciar els dos homes als jutjats de Cervera, que és el partit judicial que li correspon, ja que té la seva seu a Tàrrega. El cas arriba a l'Audiència de Lleida que atura l'execució de la sentència dominicana fins que no es resolgui la denúncia pel presumpte delicte d'estafa en grau de temptativa que, demà dimecres, arriba per fi a judici.


Comentaris

envia el comentari