Catalunya Diari

A judici 6 acusats de pertànyer a un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a Lleida i Balaguer

La Fiscalia demana entre 4 i més de 6 anys de presó i, en cas de condemna, l'expulsió del territori espanyol

Els jutjats de Lleida, des de l'entrada a l'Audiència, amb la Seu Vella darrere
A judici sis acusats de pertànyer a un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a Lleida i Balaguer | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida jutjarà aquest dimecres i dijous sis persones acusades de pertànyer a un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a Lleida i Balaguer. Un dels acusats és un home de 67 anys de nacionalitat espanyola, dos més de 53 anys i nacionalitat dominicana i els altres tres, de 35, 37 i 47 anys, de nacionalitat marroquina.

La Fiscalia demana que se'ls imposin penes d'entre 4 anys i 6 anys i 9 mesos de presó, depenent la seva implicació i que, en cas de condemna als acusats d'origen estranger, se'ls substitueixi la pena de presó per l'expulsió del territori espanyol durant set anys. Quatre dels sis acusats es troben en presó provisional per aquests fets i un d'ells té antecedents per un delicte contra la salut pública.

Fiscalia demana diferents peticions de presó

La Fiscalia sol·licita per a quatre dels acusats, 5 anys i 9 mesos de presó. Concretament 4 anys i mig per un delicte contra la salut pública i 1 any i 3 mesos per pertinença a grup criminal. Per un altre, de 37 anys, eleva la petició de pena un any en aplicar-li l'agreujant de reincidència, ja que ja va ser condemnat precisament per tràfic de drogues. A l'últim acusat, en canvi, la petició de pena es redueix a 4 anys de presó en aplicar-li l'atenuant d'addicció.

Segons la fiscalia, l'espanyol de 67 anys va rebre a casa seva, a Lleida, el 28 de novembre de 2019 un paquet amb sis quilos de substàncies necessàries per preparar cocaïna. Ell, amb els dos dominicans, formaven part d'un grup criminal dedicat al tràfic de drogues. Els tres acusats, segons l'escrit d'acusació, entre febrer i maig de 2019 compraven i manipulaven les drogues per vendre-les i el tercer es dedicaven a contactar amb proveïdors de cocaïna i pastilles. Pel que fa als altres tres, dos d'ells eren els principals proveïdors dels primers i l'altre s'encarregava de guardar a casa la droga.

El 2 de maig i el 28 de juny de 2019 es van fer entrades i registres policials a casa dels acusats i es van trobar productes per elaborar cocaïna, estris per tallar i pesar la droga, pastilles de viagra i gairebé 5.000 euros en efectiu. La droga trobada està valorada en més de 13.500 euros al mercat il·lícit.


Comentaris

envia el comentari