Catalunya Diari

La Guàrdia Civil torna a interrogar al pouater i a la família de Julen

Segueixen les labors de rescat del menor de dos anys mentre la policia pren declaracions per a la investigació dels fets

Pare de Julen
El pare de Julen va atendre a la premsa i va denunciar lentitud en els treballs de rescat | Cedida

La Guàrdia Civil ha tornat a prendre declaració avui a diversos membres de la família de Julen, el menor de dos anys que està atrapat en un pou de 110 metres de profunditat a Totalán, Màlaga (Andalusia) des del passat diumenge. La finca on es troba la perforació pertany a un tiet del pare del nen, que era precisament qui atenia a la premsa denunciant lentitud i falta d'eficàcia dels treballs de rescat.

Els agents han interrogat també al pouater que va excavar el forat, Antonio Sánchez, que afirma haver tapat ell mateix l'orifici amb una pedra i que algú «l'ha d'haver retirat». L'home explica que va tancar el pou a mitjans de desembre sense haver trobat aigües subterrànies. A més insisteix que els treballs de prospecció tenien tots els permisos necessaris i complien la normativa, tot i que el pou no estava senyalitzat ni precintat per evitar que algú s'hi acostés. 

La Junta d'Andalusia desmenteix tals afirmacions, ja que no va tramitar cap permís per excavar el pou i no consta cap sol·licitud de cerca d'aigües a la zona en cap departament del govern autonòmic. La Guàrdia Civil segueix amb la investigació per aclarir els fets, paral·lelament a les labors de rescat.

Quart dia de rescat

Els treballs de cerca del petit Julen superen ja les cent hores de complicades operacions, però encara no han donat fruit. El delegat del 'Colegio de Ingenieros de Minas del Sur' a Màlaga, Juan López Escobar, ha assegurat avui que el rescat és qüestió de dies i ha explicat una nova hipòtesi, segons la qual el tap de terra que hi ha a 71 metres de profunditat del pou no l'hauria provocat la caiguda de Julen.

Labors de rescat de Julen
Els equips de rescat van trobar una bossa de llaminadures i un vas a dins del pou | Cedida

 

La feina a peu del pou continua. És el quart dia que els professionals treballen a la localitat de Totalán, sense que s'hagi pogut determinar encara en quin estat podria trobar-se el menor. A les 14.00 hores del passat diumenge, 13 de gener, el seu pare va avisar als serveis d'emergència alertant que el seu fill havia caigut per un pou estret, mentre passaven el dia al camp entre família i amics.

Els serveis d'auxili van trobar dilluns una bossa de llaminadures i un got dins el pou, tot i que la càmera que es va introduir no va captar cap imatge que constatés la presència del nen. Davant les dificultats que presenta el terreny, els equips treballen en diverses vies de rescat, des de l'obertura a cel obert del pou, fins a l'excavació d'un túnel paral·lel i un altre de lateral


Comentaris

envia el comentari