Catalunya Diari

El rescat del petit Julen avança només un metre al llarg d'aquest matí

La màquina que estava duent a terme la perforació ha patit un contratemps i s'ha hagut de sotmetre a manteniment

Les tasques de perforació a Totalán continuen després que el menut caigués al pou el passat diumenge
Les tasques de perforació a Totalán continuen després que el menut caigués al pou el passat diumenge | CatalunyaDiari.cat

Les tasques de rescat del menut Julen continuen a l’ordre del dia. La perforació d’un túnel paral·lel al pou de Totalán on va caure el menut, però, està comportant més problemes del què s’esperava i aquest matí, per exemple, només s’ha pogut avançar un metre pel què fa a la cerca del menut.

La màquina que estava duent a terme la perforació hauria patit aquest dilluns, 21 de gener, algun contratemps i causa d’aquest s’hauria hagut de sotmetre a tasques de manteniment. Quelcom que, al fil de la qüestió, ha fet demorar ostensiblement la cerca del nen de dos anys.

El túnel, a 53 metres

El coordinador del salvament, Ángel García, ha explicat aquest matí que el manteniment de la màquina era quelcom imprescindible per a poder seguir amb la perforació. «Estem treballant en unes condicions extremes i amb uns materials de duresa enorme», ha comentat mentre al·legava: «S’ha decidit que la perforadora s’havia de sotmetre a manteniment, perquè és una màquina molt complexa».         

El pare de Julen va atendre a la premsa i va denunciar lentitud dels treballs de rescat | Cedida

 

No es tracta, per tant, d’una recerca fàcil. Del mateix coordinador de l’equip de salvament, de fet, explica: «Estem treballant amb unes condicions summament difícils. Les màquines s’han de revisar, perquè aquestes pràctiques que estem duent a terme no són massa habituals».

El rescat d'en Julen, una tasca complicada 

I és que s'espera, en aquest sentit, que es pugui arribar al cos del menor demà dimarts, 22 de gener. Tal com va avisar el mateix president del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga, Francisco Delgado Bonilla, però, la recerca no és quelcom fàcil: «Qualsevol incidència es converteix en un retard». 


Comentaris

envia el comentari