Catalunya Diari

El jurat declara culpable d'assassinat l'acusat del doble crim d'Aspa

Considera que no ha quedat provat que tingués una incapacitat psíquica per saber què estava fent quan va disparar als dos Agents Rurals

Mossos emmanillat l'acusat del doble crim d'Aspa.
L'acusat del doble crim d'Aspa, emmanillat pels Mossos, després d'haver escoltat el veredicte de culpabilitat. | LleidaDiari.cat

  El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat amb traïdoria i atenuant de confessió a l'acusat del doble crim d'Aspa (Segrià). Així mateix, en la lectura del veredicte que s'ha fet aquest divendres al migdia, el jurat considera que no ha quedat provat que Ismael Rodríguez tingués una incapacitat psíquica per saber què estava fent ni alteració que afectés capacitats volitives quan va disparar als dos Agents Rurals.

El jurat considera provada doncs la intencionalitat de matar i també que les víctimes no van tenir possibilitat de defensar-se. En aquest sentit, no creuen que disparés perquè volgués amagar altres delictes. La fiscalia demana 22 anys i mig de presó per cada assassinat i 1 per tinença il·lícita d'armes; 46 en total. L'acusació particular manté la petició de 51 anys de presó.

La sala de l'Audiència de Lleida ha tornat a emplenar-se aquest divendres de les famílies i companys de feina dels agents rurals morts a trets per Ismael Rodríguez. Tal com ha explicat als mitjans de comunicació l'advocat de l'acusació particular a la sortida dels jutjats, no estan completament satisfets amb la resolució dels fets, però sí conformes. Ara, caldrà esperar la pena que decideix imposar a Rodríguez el jutge.

L'acusat llegeix una carta a les famílies

L'acusat pel doble crim d'Aspa (Segrià) va utilitzar aquest dimecres el seu dret a l'última paraula per llegir una carta de sis minuts adreçada a les famílies dels dos agents rurals en què ha demanat perdó fins a deu vegades. Les famílies, però, no el van voler escoltar i han sortit de la sala. A la carta, on també va demanar perdó als seus pares i la seva parella, l'acusat va dir que tant de bo pogués donar la seva vida per la dels dos agents i que encara no es creu tot aquest «malson».

«Fa molt de temps que carrego aquest pes, sabent que he destrossat moltes famílies i he arravatat el pare a dues criatures innocents", va afegir. «No hi ha dia que no em penedeixi de tot. Sé que no em creuran però el meu penediment és de cor. Sé que és d'hora i una cosa així no es pot perdonar però espero que em perdonin algun dia», va concloure.


Comentaris

envia el comentari