Catalunya Diari

El jurat popular declara culpable l'acusat del crim d'Alfarràs

Consideren que va cometre els fets durant un brot causat per l'esquizofrènia paranoide que pateix i sota els efectes de l'alcohol i les drogues

L'acusat pel crim d'Alfarràs, el primer dia de judici a l'Audiència de Lleida
L'acusat pel crim d'Alfarràs, el primer dia de judici a l'Audiència de Lleida | LleidaDiari.cat

El jurat popular ha declarat per unanimitat culpable d'homicidi i intent d'homicidi l'acusat d'haver matat a ganivetades un veí d'Alfarràs (Segrià) de 56 anys i d'haver intentat matar la seva filla de 33, el 19 de maig del 2016. Els membres del jurat, però, consideren que ho va fer perquè va patir una «descompensació aguda» causada per l'esquizofrènia paranoide crònica que pateix i demanen que se li apliqui un atenuant per haver actuat sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Per tot això, sol·liciten que se li apliqui una eximent completa i que no ingressi a la presó. Demanen, però, l'internament de Josep S. G. en un centre psiquiàtric. Un cop escoltat el veredicte, serà l'Audiència de Lleida qui decideixi durant quant temps. La fiscalia i l'acusació particular han demanat 24 anys d'internament i la defensa un màxim de deu.

El jurat popular ha emès el veredicte aquest dimecres al migdia després de més de dos dies de deliberacions. L'han declarat per unanimitat culpable i han qualificat els fets d'homicidi i intent d'homicidi. Tant la fiscal com l'acusació particular demanaven que se'l condemnés pe un delicte d'assassinat i un altre d'intent d'assassinat i la seva defensa els considerava un homicidi i un delicte de lesions. La fiscalia demanava 34 anys d'internament en un centre psiquiàtric i, després de conèixer el veredicte, ha rebaixat la seva petició a 24. L'acusació particular, que demanava 40 anys de presó, s'ha adherit a la petició de la fiscalia. 

La defensa que sol·licitava inicialment un màxim de sis anys en un centre psiquiàtric no penitenciari, ha elevat la petició de pena a un màxim de deu anys d'internament, després que el jurat hagi conclòs que l'atac a la dona va ser un intent d'homicidi i no de lesions com ell defensava. Durant el judici, l'acusat va dir que va atacar pare i filla a casa seva a Alfarràs perquè sentia veus i els volia escarmentar perquè li venien droga de mala qualitat. Els psiquiatres que van declarar van constatar que l'acusat fa anys que pateix esquizofrènia paranoide.


Comentaris

envia el comentari