Catalunya Diari

La jutgessa de Vielha ordena a la mare de la nena uruguaiana que la lliuri als Mossos

La dona i la seva filla estan al consolat del seu país a Barcelona des de divendres per evitar que la menor torni amb el seu pare

Cartells penjats davant del Consolat de l'Uruguai a Barcelona
Cartells penjats davant del Consolat de l'Uruguai a Barcelona | LleidaDiari.cat

En la seva interlocutòria, d'aquest dijous, la jutgessa requereix «de forma expressa» a la mare perquè en «l'improrrogable termini de dues hores i com a màxim fins a les 14.00 hores de l'11 d'octubre del 2019, entregui la menor als Mossos d'Esquadra que es troben a la porta de l'oficina consular, advertint-la que en cas d'incompliment podrà incórrer en un delicte de desobediència a l'autoritat judicial o, en el seu cas, altres delictes».

La resolució es pot recórrer en cinc dies hàbils. El cas va començar el 2016 quan mare i filla van viatjar a Uruguai i allà es va sospitar que el pare podria haver abusat de la menor. Totes dues es van quedar al país sud-americà i, tot i diversos informes tècnics que admetien la possibilitat d'abusos, la justícia uruguaiana va obligar la mare a retornar a Catalunya. A més, el febrer passat l'Audiència de Lleida va arxivar la causa contra el pare.

L'intercanvi s'havia de fer al consolat uruguaià

Aleshores va començar un període de transició pel qual el pare tenia dret a visitar la nena durant unes hores en un punt de trobada neutral. No obstant això, la menor estava molt alterada, i el pare va desistir. Diversos informes tècnics van apuntar que la mare no era del tot sincera i posava la nena en contra del pare. Per això, la jutgessa de Vielha va decidir donar la custòdia al pare i permetre a la mare una visita setmanal. L'intercanvi s'havia de fer al consolat uruguaià, però la mare i el cònsol s'hi van negar. Els Mossos, des d'aleshores, no han entrat a les dependències consulars.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari