Catalunya Diari

El cel de Tarragona, tenyit amb la bandera d'Espanya durant l'exhibició aèria

La Patrulla Águila s'ha exhibit aquest diumenge al migdia a la ciutat

Durant un dels moviments de l'exhibició, la bandera d'Espanya ha tenyit el cel de la ciutat.
Durant un dels moviments de l'exhibició, la bandera d'Espanya ha tenyit el cel de la ciutat. | Cedida

La Patrulla Àguila i la Unitat Acrobàtica de Paracaigudistes de l’exèrcit espanyol han realitzat aquest diumenge acrobàcies aèries per primera vegada a la ciutat de Tarragona. L’exhibició protagonitzada per set avions de les forces armades de l’aire han mostrat diversos moviments i també han dibuixat la bandera espanyola al cel.

Durant l'exhibició, que ha tingut aproximadament una mitja hora de durada, centenars de persones s'han aplegat al Balcó del Mediterrani i a la zona més propera a la platja del Miracle per contemplar els moviments de les avionetes.

Centenars de persones s'han concentrat al Balcó del Mediterrani, algunes d'elles amb banderes espanyoles.
Centenars de persones s'han concentrat al Balcó del Mediterrani, algunes d'elles amb banderes espanyoles. | Cedida

 

El tercer tinent alcalde i comissionat dels XVIII Jocs de Mediterrani, Javier Villamayor, ha agraït la implicació d’aquestes formacions militars en un acte de suport als Jocs tot i que ha desmentit que s’emmarqui dins del seu Pla Cultural. «Agraïts que vinguin a casa nostra perquè també és casa seva», ha afirmat i «respecte absolut» a qualsevol manifestació i opinió contrària, en referència a la protesta de la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau.

El col·lectiu considerat que aquests avions «són armes per matar i, això no és cultura». Tanmateix, des del consistori han insistit que s’han de respectar «totes les sensibilitats» i que es tracta d’actuació «coherent i veiem una bona resposta per part del públic», ha reblat Villamayor.

La Patrulla Águila

La Patrulla Águila està formada per professors de l’Acadèmia General de l’Aire, que voluntàriament visualitzen la marca Espanya a nivell local, estatal i internacional. Malgrat que és normal i freqüent que participin en aquests tipus d’esdeveniments, la d'aquest diumenge ha estat una «oportunitat única» perquè a Tarragona no s’havien exhibit fins al moment, a diferència d’altres municipis de Catalunya com Lleida o Mataró.

  

  

 transmetre la «cultura de defensa i portar les forces armades a la societat que servim és un plaer» per donar suport al «gran esdeveniment dels Jocs del Mediterrani, que tant ens han costat»

Comentaris

envia el comentari