Catalunya Diari

L'informe de la Policia Nacional determina que l'inflable de Caldes de Malavella estava en mal estat

L'escrit coincideix amb l'elaborat pels Mossos d'Esquadra el maig de l'any passat, que determinava que la tragèdia es podria haver evitat amb més subjeccions.
Castell inflable de Caldes de Malavella després de l'accident.
Castell inflable de Caldes de Malavella després de l'accident. | Catalunya Diari

La Policia Nacional ha elaborat un informe, concloent que el castell inflable de Caldes de Malavella, on va morir una nena de 6 anys, estava mal muntat. L'escrit assegura que l'atracció era de «mala qualitat» i que només estava subjectada per dos ancoratges, un factor que va ser determinar per l'accident.

 

En aquell moment es produïen fortes ràfegues de vent de 30 kilòmetres per hora, però tot i això l'inflable hauria d'haver estat subjectat per tal que no cedís. L'informe ha estat elaborat pel grup d'Enginyeria Forense de la Policia Nacional, i remarca que si el castell s'hagués fixat en 6 punts, l'incident no s'hauria produït.

L'atracció no complia amb la normativa

L'atracció, segons l'escrit, no complia amb la normativa vigent, ni en l'homologació ni en la instal·lació. Per aquest motiu, els amos del restaurant Mas Oller de Caldes seran investigats per un delicte d'homicidi imprudent i sis lesions més. Aquest informe concorda amb el que els Mossos d'Esquadra ja van elaborar al maig.

Restaurant on es va produir la tragèdia.
Restaurant on es va produir la tragèdia. | Catalunya Diari

 

El jutjat d'Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners porta el cas i determinarà si els responsables de l'establiment són condemnats per homicidi. Els Mossos posen èmfasi en la falta de supervisió de l'inflable, que hauria estat «determinant» per detectar els primers balancejos de l'atracció.

D'altra banda, l'informe de la Policia Nacional descarta algunes de les hipòtesis que s'haurien fet en relació amb el tràgic incident, com la possibilitat que el motor hagués escalfat l'aire de l'interior del castell, elevant-lo parcialment fins a trencar les subjeccions.Comentaris

envia el comentari